Son dakika: BBP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: BBP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi: Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda oy birliğiyle aldığı karar ile cumhurbaşkanı adayını Recep Tayyip Erdoğan olarak belirledi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu oy birliği ile karar aldı. Öte yandan daha önce AK Parti ve MHP, yaklaşan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili Meclis'te grup kararı almıştı.

CUMHUR İTTİRAKI'NIN ADAYI ERDOĞAN

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz,  önceki gün AK TBMM'de gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 101'inci maddesi, 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 7 ve 8'inci maddeleri ile 'Siyasi Partiler Kanunu'nun 27'nci maddesine işaret ederek, "TBMM AK Parti grup iç yönetmeliğine göre Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grubu tarafından cumhurbaşkanı adayımız olarak bildirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir" demişti.

Yılmaz, ayrıca Erdoğan'ın adaylığını önümüzdeki hafta YSK'ya sunacaklarını söylemişti. 

MHP DE GRUP KARARI ALDI

AK Parti'nin ardından MHP de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin karar almıştı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Cumhurbaşkanı adayımız belli, kararımız net. Cumhurbaşkanı adayı olarak, Sayın Erdoğan'ı aday olarak gösterdik" açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...