Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü ilk kez yayınladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü ilk kez yayınladı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Zafer Partisi lideri Özdağ, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi öncesi eski CHP lideri Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokol belgesini ilk kez yayınlandı. Söz konusu gizli anlaşma seçim sonrası 6'lı masa bileşenleri arasında çok sert suçlamalara neden olmuştu. İşte protokolde yer alan maddeler...

28 Mayıs'ta yapılan 2. tur oymalası öncesi, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, o dönemki mutabakat görüşmeleriyle ilgili muhalefeti karıştıran açıklamalara imza atmıştı. 

Özdağ, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı Zafer Partisi'ne vereceğini, kendisinin de İçişleri Bakanı olacağını söylemişti.

Özdağ konuyla ilgili "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık" ifadelerini kullanmıştı.

“BAKANLIKLAR YAZILI MUTABAKATTA VARDI”

Kamuoyuna açıklananın aksine gizli bir mutabakat olduğunu belirten Özdağ, "O açıklanmadı. Ben de şimdiye kadar hiç açıklamadım. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakata vardı." demişti.

ÖZDAĞ, GİZLİ PROTOKOLÜ İLK KEZ YAYINLADI

Özdağ'ın seçim sürecinde çok tartışılan ve adeta muhalefeti birbirine düşüren söz konusu iddialarının doğru olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ gizli tutulan o protokolü ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

ZAFER PARTİSİ'NE İÇİŞLERİ VE İKİ BAKANLIK MADDELER ARASINDA

Zafer Partisi’ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Özdağ ile birlikte karar alınacağı konusunda mutabakata varıldığı görülen mutabakatın “Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü” başlıklı kısımda; İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın daha Zafer Partisi’ne verilmesi, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi’ne tahsis edilmesi konusunda anlaşıldığı görüldü.

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü ilk kez yayınladı

Söz konusu protokolde şu ifadeler yer alıyor:

Kapsam: Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır. Amaç: 21 yıllık AK Parti hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; milli birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü ilk kez yayınladı

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...