Ramazan - Ramazan
16 Nisan 2023 - 05:40

Birbirinizi seviniz

Allahü teâlânın en büyük nimeti imandır. Bu en büyük nimeti seçtiği kullarına verir. Allah’ın seçtiğini beğenmemek kendi beğendiğini ileri sürmek ne çirkin şeydir.
Ramazan - Ramazan
15 Nisan 2023 - 09:16

Göz kendini göremez

Ehl-i sünnet âlimlerinin, büyüklerin hayat hikâyelerini, kıymetli eserlerini okumakta, iyi insanlarla beraber olmakta çok büyük faziletler vardır
Ramazan - Ramazan
14 Nisan 2023 - 08:24

İslâmiyet şefkat dinidir

Asırlar içinde gelen bu kadar âlimler, evliyalar bütün istirahatlerini, zevklerini terk ederek hayatları boyunca hep insanların kurtulması için çalıştılar.
Ramazan - Ramazan
13 Nisan 2023 - 18:32

Gazeteciler iftarda depremzedeleri unutmadı

İletişim Platformu'nun geleneksel iftar programında basın mensupları, akademisyenler, iletişim fakültesi öğrencileri ve platform üyeleri bir araya geldi. Toplanan 4 bin kişilik iftar yemeği depremzedeler için bağışlandı.
Ramazan - Ramazan
13 Nisan 2023 - 11:22

Kalp hastalarına oruç uyarısı: Doktor kontrolünde tutulabilir

Kalp hastalarının ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamaları için doktor kontrolünde oruç tutmaları uyarısında bulunan İç Hastalıkları bölümünden Uzman Doktor Hatike Hançer, hastanın durumu elveriyorsa bunun mümkün olduğunu söyledi.
Ramazan - Ramazan
13 Nisan 2023 - 08:32

İmanı tehlikeye sokan günah

Hadis-i şerifte “Kalb kırmak, Kâbe’yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür” buyuruluyor. İyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemeli.
Ramazan - Ramazan
12 Nisan 2023 - 13:32

Uzmanı orucu sigarayla açanları uyardı, yol açtığı tehlikeye dikkat çekti.

Tütün ve tütün ürünlerini kullanımının birçok hastalığa yol açtığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, tiryakilere seslendi. Işık, “Orucu sigarayla açmayın” uyarısı yaparak sigara içenlere zararlarını hatırlattı.
Ramazan - Ramazan
12 Nisan 2023 - 04:30

Akıllı insan ahiretini düşünen insandır | İki kalbin yok ki

Helalin hesabı, haramın azabı var. İnsanın öldüğü zaman eyvah demesi makbul değil. Bunu en iyisi dünyada iken demek lazım.
Ramazan - Ramazan
11 Nisan 2023 - 04:46

Günde 60 kere Allah’a isyan olur mu?

Huzur-u ilâhide toplanmak çok büyük nimettir. Huzur-u ilâhi namazdır. Allahü teâlâ, namazdan sonra “İste kulum vereyim” diyor. Bu saat-i icâbedir.
Ramazan - Ramazan
11 Nisan 2023 - 02:33

Ağız kokusuna tarçın gargarası

Ramazanda uzun süreli açlık sonucunda oluşan ağız kokusunu yenmek için doğal çözümlere başvurabilirsiniz. Limonlu ılık su, ağız içini ve boğazı temizlemek için yararlı.
Ramazan - Ramazan
10 Nisan 2023 - 05:02

Ne mutlu imanla ölene

Beni mezara koyunca, başımın üstünde bir baca yapın, başım gözüksün içinden. 44 kişiyi elimle gömdüm. Dördü hariç, hepsi kıbleden öbür tarafa döndü.
Ramazan - Ramazan
09 Nisan 2023 - 05:50

Günahkârların sığınağı, af ve mağfiret kaynağı: Kurtuluş ipi tevbe

Peygamber Efendimize biri gelip dedi ki, “Ben bir günah işledim, tevbe ettim, Allahü teâlâ tevbemi kabul etti mi? Peygamberimiz “Etti” buyurdu. Adamcağız “Peki tekrar günah işledim, tekrar tevbe ettim yine kabul etti mi?” dedi.
Ramazan - Ramazan
08 Nisan 2023 - 03:41

En zor iş! Nerede 'peki' diyeceğiz, nerede 'hayır'

Bir büyük zata hocasından ne öğrendiği sual edildiğinde “Kim sevilir, kim sevilmez, onu öğretti. Bu da bana yetti” cevabını vermiştir.
Ramazan - Ramazan
07 Nisan 2023 - 14:25

Oruç migreni tetikler mi? Önlemek için tavsiyeler…

Aç ve susuz kalma süresinin artması vücutta birtakım ağrılara neden olabiliyor. Özellikle migreni olan kişiler oruç tutarken sıkça migren atağı yaşayabiliyor.
Ramazan - Ramazan
07 Nisan 2023 - 05:59

Cimrinin çok sevdiği | Ne kendi yer ne başkasına yedirir

Ahmak ile arkadaşlık etme! Ondan kendini koru! Nice ahmaklar var ki, arkadaş oldukları akıllı kimseleri helak ederler
Ramazan - Ramazan
06 Nisan 2023 - 12:04

İmam-ı A'zam Hazretlerinin talebelerine nasihatleri: İki dünya süsü

Komşudan gördüğün ayıpları, emanet bil; sakla, kimsenin sırrını kimseye söyleme. Seninle istişare edene doğruyu söyle...
Ramazan - Ramazan
05 Nisan 2023 - 11:28

Ramazanda tatlı isteğini önlemek elinizde! İşte 8 altın kural

Ramazanda tatlı tüketme isteğinin altında çoğunlukla iftar ve sahurda doğru besinler tüketilmemesinin yattığını biliyor muydunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, ramazanda tatlı tüketmenin 8 kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Ramazan - Ramazan
05 Nisan 2023 - 05:38

Ehl-i Sünnet âlimleri ne güzel ölçüler bildiriyor: Almak ahirette

Allah rızası için yapılan hizmette vermek vardır, almak yoktur. Bu yolda dünyada almak yoktur, ahirette alınacak. Sıfırla uğraşan, sıfırdır. Gerçekle uğraşan, aziz olur. Gerçek, Allahü teâlânın beğendiği şeylerdir.
Ramazan - Ramazan
04 Nisan 2023 - 15:15

Nerede o eski Ramazanlar diyenlere... Osmanlı'ya ait en güzel 8 Ramazan adeti

Kendine has kültürü ile 600 yıl hüküm süren Osmanlı Devleti'nde Ramazan ayı da sarayda da halk arasında da heyecanla beklenirdi. İşte Osmanlı Devleti dönemine ait en güzel 8 Ramazan adeti...
Ramazan - Ramazan
04 Nisan 2023 - 12:25

Ramazanda ağız kokusu son buluyor… Uzmanından çözüm önerisi

Ramazanda uzun süreli açlık, ağız kokusuna neden olabilir. Ancak ağız kokusunu önlemek için önlem almak mümkün. Peki, ama nasıl?
Ramazan - Ramazan
04 Nisan 2023 - 04:15

Peygamber Efendimizin (aleyhisselâm) verdiği büyük ders: Ben bir aynayım

Peygamber Efendimiz eshab-ı kiramdan bazı büyüklerle birlikte sohbet ederlerken yanlarına bir adam geliyor, başlıyor Peygamber Efendimize kötü sözler söylemeye
Başa Dön Sona Git