Bu hastalığın yaşı yok!

Bu hastalığın yaşı yok!

SAĞLIK Haberleri

Gaziantep'te yakalandıkları koronavirüsü yenen 24 ve 10 yaşlarındaki iki kardeş, hastalığın gençler ve çocuklarda da ağır geçebileceğini belirterek, “Bu hastalığın yaşı yok. Herkesin maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmesi gerekir” dedi.

İki ay önce yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikâyetiyle ailesi tarafından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürülen 10 yaşındaki Yusuf Alper Altunbaş’ın koronavirüse yakalandığı anlaşıldı. Belirtilerinin hafif olması sebebiyle evinde karantinaya alınan ve ilaç tedavisi başlayan Altunbaş’ın gören 24 yaşındaki ağabeyi Mehmet Emre Altunbaş’ın da koronavirüse yakalandığı anlaşıldı. Hastalığının ilk günlerinin zor geçtiğini, baş ve boğaz ağrısının dayanılmaz hâle geldiğini söyleyen Yusuf Alper Altunbaş, "Çocuklar kolay atlatıyor, diye bir şey yok. Ben de entübe edilebilirdim. Anne ve babalar çocuklarınıza dikkat edin, çocuklarınızı maske takmaya zorlayın ve sizler de takın” diye konuştu. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...