Çocuklarda bulaşıcı göz iltihabı arttı, salgının adı Adenovirüs

Çocuklarda bulaşıcı göz iltihabı arttı, salgının adı Adenovirüs

SAĞLIK Haberleri

Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Ulviye Yiğit, son bir ay içerisinde adenovirüse bağlı konjonktivit adı verilen göz iltihabı vakalarında salgın düzeyinde ciddi bir artış yaşandığını söyleyerek özellikle çocukların risk altında olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Akıntı sebebiyle sabah gözlerin açılamaması, ışığa hassasiyet ve gözde belirgin kanlanma gibi rahatsız edici belirtilerle seyreden adenovirüs enfeksiyonlarının yakın temasa bağlı olarak çok hızlı bir şekilde özellikle aile içi bireyleri arasında bulaştığını belirten Prof. Dr. Yiğit “Özellikle anaokulu ve ilkokul çocukları risk altında” dedi. Şu anda toplumda yaygın olan ve solunum yolu hastalıklarına yol açmasıyla bilinen adenovirüslerin, gözlerde de ciddi enfeksiyonlara sebep olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yiğit, virüsün ileri dönemde görme kayıplarına dahi yol açabildiğine dikkat çekerek “Sadece konjonktivit tablosunu daha sık görüyoruz. Konjonktivite kulak önünde adenopati yani lenf bezi büyümesi de eşlik ediyor. Eğer kornea dediğimiz gözün şeffaf tabakasının altında bulanıklık oluşursa bunların tedavisi çok ayrı bir önem arz ediyor. Görme kaybına dahi yol açabiliyor” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...