Bakan Koca duyurdu: SMA Bilim Kurulu, yeni ilaç ve tedavileri değerlendirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu: SMA Bilim Kurulu, yeni ilaç ve tedavileri değerlendirecek

SAĞLIK Haberleri

Ailelerin kabusu haline gelen SMA ile Sağlık Bakanlığı'nın mücadelesi sürüyor. Her yıl onlarca bebek SMA teşhisi alırken Bakanlık, son olarak ücretsiz tarama uygulaması başlattığını duyurmuştu. SMA için kurulan özel bilim kurulu ekibi de hastalığa dair inceleme ve araştırmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun ocak ayındaki toplantısında tedavideki yeni gelişmelerin de ele alınacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  SMA Bilim Kurulu'nun bir sonraki toplantısına ilişkin sosyal medya hesabında açıklamada bulundu.

Kurulun ocak ayında yeni gelişmelerin ele alınacağı bir toplantı yapacağını belirten Koca, toplantıda, Türkiye'de henüz kullanımda olmayan ilaç ve tedavilerle, bunların kullanılabileceği hasta grupları konusunda yeni kararlar alınabileceğini düşündüklerini söyledi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1607753593511346176       

ÜCRETSİZ TARAMA

Öte yandan Sağlık Bakanlığı SMA ile mücadele için, ücretsiz SMA tarama programı başlatmıştı. Hem evlilik öncesi hem yenidoğan taraması ile hastalık erkenden tespit edilerek tedavi şansı artırılıyor.

HER YIL 150 BEBEK SMA İLE MÜCADELE EDİYOR

Türkiye'de her yıl ortalama 150 bebeğe SMA teşhisi konuluyor.

Tedavide etkili olan ilaçlar SGK tarafından ücretsiz karşılansada çocuklarını kurtarmak isteyen aileler ise yurt dışında da arayışa giriyor.

Astronomik rakamlar istenen bu ithal ilaçlar için aileler de parayı denkleştirmek için yardım kampanyaları düzenliyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...