Kemik kaybı olan hastalara jet hızıyla implant tedavisi

- Güncelleme:
Kemik kaybı olan hastalara jet hızıyla implant tedavisi

SAĞLIK Haberleri

Diş eksiği bulunan hastalara uygulanan implant işlemleri, ileri derecede kemik kaybı durumunda tedavi sürecini uzatıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Kemik hacmini artırmak için uygulanan metotlar, hem zaman kaybına hem tedavinin maliyetlerinin artmasına sebep oluyor. Bu tür hastalar için geliştirilen ‘’All-On-4’’ konsepti ile  hem tedavi sürecinin hızlandığını hem de maliyetlerin düştüğünü söyleyen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Doğanay  “All-On-4, ileri derecede kemik erimesi olan dişsiz hastalarda sinüs kaldırma, kemik ekleme operasyonları gibi ileri cerrahi yöntemlere olan ihtiyacı azaltarak 2 adet düz, 2 adet açılı implantın yerleştirilip, uygun şartlarda aynı gün protezlerin takılabildiği bir yöntemdir. Açılı yerleştirilen implantlar sayesinde daha az sayıda implant kullanılarak 12 adet diş yapılabiliyor. Ayrıca bu konsept ile hemen yükleme kriterlerine sahip hastalarda cerrahiyi takiben geçici protezler hazırlanarak hasta dişli bir şekilde taburcu edilebiliyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...