Sigara akciğer kanseri sebebi! Bıraktığınız anda olumlu etkisi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sigara akciğer kanseri sebebi! Bıraktığınız anda olumlu etkisi başlıyor

SAĞLIK Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sigaranın en önemli etkilerinden biri akciğer kanseri. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 2020 yılında 1,8 milyon kişi akciğer kanserine bağlı olarak hayatını kaybetti.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Akciğer kanserinin sebebinin yüzde 90 oranında tütün ve tütün ürünleri kullanmak olduğunu söyleyen Liv Hospital Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Adnan Sayar “Günde iki paketten fazla sigara içen her yedi kişiden biri akciğer kanseri sebebiyle hayatını kaybediyor. Sigara dumanında 4.000’den fazla kimyasal ve 100’den fazla kanserojen madde olduğu biliniyor. Ağır sigara içen kişide risk yüzde 30’lara kadar çıkarken, hiç sigara içmeyen kişinin akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 1’den daha düşüktür” dedi. Prof. Dr. Sayar, akciğer kanserinden korunmanın en etkili yolunun sigarayı bırakmak olduğunu belirterek “Sigara bırakıldığında risk azalıyor ve etkileri zamanla kayboluyor. Kişi, sağlığını geri kazanmaya başlıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...