Yağlarınızı kasa çevirmek için ihtiyacınız olan 10 süper besin! Kısa sürede kas yapmak hayal değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yağlarınızı kasa çevirmek için ihtiyacınız olan 10 süper besin! Kısa sürede kas yapmak hayal değil

SAĞLIK Haberleri

Yağ yakıp kas yapmak tüketeceğimiz besinler oldukça önemlidir. Kas yapabilmek için protein, sebze, meyve, karbonhidrat ve sağlıklı yağlara ihtiyaç duyarız. Tüketeceğiniz bazı süperler besinler hayal ettiğiniz vücuda ulaşmanızı kolaylaştıracak. Peki, hangi besin yağı kasa çevirmeyi kolaylaştırıyor? İşte Yağlarınızı kasa çevirmek için ihtiyacınız olan 10 süper besin…

Yağ yakma sürecinde bizlere en çok yardımcı olacak proteinler vücudumuzda önemli görevleri yerine getiriyor. Hücreleri onarımını ve yenilenmesinde rol oynayan proteinler ayrıca kas oluşumu ve korunmasına yardımcı olduğu gibi, yağ yakmayı da sağlar. Protein almak dışında yağ tüketmek de yağ yakımını hızlandırır. Sebebi ise yeterince yağ tüketmemiz durumunda vücudumuz yağ tutmaya başlıyor. Peki, yağlarınızı kasa çevirmek için neler tüketmeliyiz? İşte kısa sürede kas yapmak için ihtiyacınız olan 10 süper besin…

TAVUK:

Sofların vazgeçilmez besini olan tavukta 30 ile 100 gram arası protein bulunur. Saf zeytin yağı kızartarak veya fırında pişirerek tüketebilirsiniz.

MERCİMEK VE NOHUT:

Protein için sadece et türü beslenmek zorunda değilsiniz. Özellikle mercimek ve nohut dengeli beslenmede etkili olan besinlerdendir.

Yağlarınızı kasa çevirmek için ihtiyacınız olan 10 süper besin! Kısa sürede kas yapmak hayal değil

KIRMIZI ET: 

Protein, kreatin, B12 vitamini, demir, çinko ve karnosin açısından zengin olan kırmızı etten omega-3 bile almanız mümkün. Spor için mümkünse kemiksiz but ve bonfile yemeye çalışın

YUMURTA:

Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta 6-8 gram arası protein içerir. Ayrıca yumurtalarda protein dışında vitamin, çinko, demir ve kalsiyum vardır.

SAF SIZMA ZEYTİNYAĞI:

Vücudumuzun yağlara da ihtiyacı var demiştik. Saf sızma zeytinyağı içerdiği %70 oranında mono doymuş yağlar ile kalp hastalıkları ve kansere karşı koruma sağlar.

BALIK YAĞI: 

Balık yağı Sadece vukudaki yağ yakımına değil aynı zamanda eklemlerdeki ve ciltteki iltihaplanmayı da azaltır. Günde 9000mg EPA ve DHA almanız gerekir. Bu miktarı sadece yağlı balıkları yiyerek almak zor olduğu için, harici olarak balık yağı desteği alabilirsiniz

ORMAN MEYVELERİ: 

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz orman meyveleri kanser, kalp hastalıkları ve göz hastalıklarına karşı koruyu etkileri olan, güçlü antioksidanlardır. İster yaban mersini, ister ahududu ya da böğürtlen alın, hepsi aynı etkiye sahiptir. Günlük enerji seviyenizi üst düzeye çıkaracaklardır.

KETEN TOHUMU: 

Lif, protein ve omega-3 kaynağıdır. En fazla faydayı, öğütülmüş halinden alabilirsiniz. Fakat keten yağından uzak durun; hem değişkendir hem de hiç lif içermez.

KAHVERENGİ PİRİNÇ:

Bu kompleks oldukça sağlıklı bir karbonhidrattır. Enerji verir. Egzersiz sırasında da sizi destekler.

Yağlarınızı kasa çevirmek için ihtiyacınız olan 10 süper besin! Kısa sürede kas yapmak hayal değil

BROKOLİ:

Kansere karşı açtığı savaşla ön plana çıkan brokoliyi; Ispanak, domates, mısır ve biberle birlikte salatanıza bol bol ekleyin. Bu sebze mineral ve lif kaynağıdır.

EGZERSİZ:

Vücudunuzda kas oranını düzenlemek için en doğru olan spor ve dengeli beslenmedir. Spor yaptıktan önce ve sonra da kendinize dikkat etmeniz ve doğru besinler tüketmeniz gerekir. Egzersiz sırasında ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacağınız depo yediklerinizden gelir. Protein kasların yapımı için gereklidir. Bacak kramplarını önlemek için potasyum ve magnezyuma ihtiyaç vardır. Size yorucu bir egzersiz için anlık enerji verecek yiyecekleri de tüketmelisiniz.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...