Yaptırımlar işe yaradı: Randevuya gelmeme oranı yüzde 15'e düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yaptırımlar işe yaradı: Randevuya gelmeme oranı yüzde 15'e düştü

Sağlık Haberleri

Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel, "Randevusuna gelmeyenlerin oranı yüzde 35’ti. Bunlara getirilen 15 günlük kısıtlama sadece söz konusu branş için geçerli" dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vatandaşlara hassasiyet çağrısının ardından önceki gün, randevusuna gitmeyen kişilere aynı klinikten 15 gün randevu alamama kısıtlaması getirilirken, 35 civarında olan randevuya gelmeme oranı yüzde 15’lere kadar düştü. Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aziz Ahmet Surel, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alan ancak randevusuna gitmeyenlere getirilen 15 günlük kısıtlamanın sadece ilgili poliklinik için geçerli olduğunu söyledi.

“RANDEVULARDA HASSASİYET BEKLİYORUZ”

“Randevu aldığı halde gelmeyen insanların aylık 10 milyonlara ulaştığını gördük” diyen Surel, “Bakan Bey, bu muayene sayısının bir israf, kul hakkı olduğunu ifade edip, insanlara ‘Gelemeyeceğiniz randevuları iptal edin’ çağrısında bulundu. Gelemiyorlarsa bize bildirsinler ki başka vatandaşlarımız randevu alıp bu imkanlardan faydalanabilsin. Bakan Bey, bu çağrıyı ilk yaptığında yüzde 35 civarında randevuya gelmeme durumu vardı. Son anda gelemeyecek olanlara bir diyeceğimiz yok. Randevu saatini kaçıran vatandaşlarımız da olacak. Burada yüzde 100’lük bir kriter aramıyoruz. Ama bir işiniz çıkıyor ve gelemiyorsunuz. Burada vatandaşlarımızın durumunu bildirmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ACİL BİR DURUMDA AYAKTA MUAYENE SAĞLANACAK”

Surel, “Örneğin, nörolojiye randevu alıp gitmeyen hasta MHRS sistemi üzerinden 15 gün boyunca bu branşla ilgili kısıtlama yaşayacak. Ama bu branşla ilgili acil bir durumu olduğu zaman da yine hastaneye gelip ayakta muayene olabilecek. Kısıtlama sadece MHRS üzerinden olacak. Eğer iptal edilmezse MHRS, randevusuna gelmediği branş için tekrar randevu talebi oluşturduğunda 15 gün süre kısıtlama uyarısı verecek. İlgili branş dışında diğer klinikler için randevular açık olacak. Şu ana kadar bu kısıtlamayla karşılaşmış kimse yok” ifadelerini kullandı.

“GİDİLMEYEN MUAYENELER BÜYÜK BİR KAPASİTEYİ ATIL HALE GETİRİYOR”

Bakan Koca’nın randevularla ilgili yaptığı çağrının vatandaşta karşılık bulduğunu ve kısa sürede önemli bir aşama kaydedildiğini ifade eden Aziz Ahmet Surel şöyle konuştu: “Yüzde 35 randevuya gelmeme, çok büyük bir rakam. Yılda 400 milyon muayene yapılıyor. Yüzde 35’i habersiz gelmeyince çok büyük bir kapasiteyi atıl hale getiriyor. Bakan Bey, sadece bunu hatırlatarak bile yüzde 35’ten yüzde 15’e düşürdü. Vatandaşımız Bakan Bey’in bu çağrısına cevap verdi. Bunu istatistiklerde görüyoruz. Kısıtlama uygulamasıyla beraber Bakan Bey’in en baştaki uyarılarına cevap vermeyen kesim de hassasiyet gösterecektir.”

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...