Yüksek sıcaklıklar ölümcül cilt kanserinde artışa yol açtı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Yüksek sıcaklıklar ölümcül cilt kanserinde artışa yol açtı

SAĞLIK Haberleri  / TRT Haber

Bilim insanlarından iklim krizinin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin yeni bir uyarı geldi. Bir araştırmaya göre, iklim değişikliğinden kaynaklanan yüksek yaz sıcaklıklarının melanom gibi potansiyel olarak ölümcül cilt kanseri vakalarında artışa yol açtı.

TRT Haber’de yer alan habere göre, araştırmacılar özellikle kuzey ülkelerinde güneşin altında fazla vakit geçirmenin melanom ve diğer ölümcül kanserleri tetikleyebileceğini belirtti. Bristol Üniversitesinden İklim Bilimleri Profesörü Dann Mitchell, konuya ilişkin yaptığı açıklamada İngiltere gibi kuzey ülkelerde yaşayanları uyardı. 

Kuzey ülkelerinde yaşayan insanların havaların sıcak olduğu günlerde daha çok dışarı çıktığını ve bunun yıl boyunca daha fazla güneş ışığına ve UV ışınlara maruz kalmaya yol açtığını belirtti. Bu UV ışınların kanser faktörü olarak gösterildiğine dikkat çekildi. 

"Belirli bir sıcak hava dalgasının belirli bir kansere neden olduğunu söyleyemeyiz." diyen Mitchell, artan kanser riskinin, insan kaynaklı iklim değişikliği ve daha sıcak günlerle ilişkili olduğuna dikkat çekti. Sheffield Üniversitesinden Medikal Onkoloji Profesörü Sarah Danson ise daha sıcak yazların melanom kaynaklı ölümlere yol açabileceğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...