BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
GÜNDEM
-
İşte AK Parti İstanbul Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin ekibi
YAŞAM
-
Hakkari’de 100 litre asit anhidrit maddesi ele geçirildi
GÜNDEM
-
Öğretmene canlı ders dayağı
DÜNYA
-
Perseverance keşif aracı Mars'taki iniş bölgesinin panoramasını kayda aldı
DÜNYA
-
Afganistan'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6 korucu hayatını kaybetti
SPOR
-
Boupendza, Hatayspor'da kalıyor
YAŞAM
-
'Şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz'
SAĞLIK
-
'Kolon kanserinin nedenlerinden biri aşırı yağlı ve kalorili gıdaların tüketilmesidir'
EKONOMİ
-
Coca-Cola İçecek zorlu geçen 2020'de kaliteli büyüme trendini sürdürdü
DÜNYA
-
Bunu da gördük... Yalnızlık Bakanlığı
EKONOMİ
-
İTO'dan 1 Mart'ta 'Kademeli normalleşme İstanbul'dan başlasın' önerisi
EKONOMİ
-
GÜBRETAŞ, tarımsal üretimin devamlılığı için çalışmalarını sürdürüyor
DÜNYA
-
Aliyev'den Ermenistan'a: Acınası durumdalar
GÜNDEM
-
Ümitcan Uygun'un yargılanmasına başlandı
TÜRKİYE
-
Anzer balı coğrafi işaret tescil belgesi aldı
YAŞAM
-
Edirne'de Yunanistan'a kaçma hazırlığındaki eski tuğgeneralin de bulunduğu 5 FETÖ şüphelisi yakalandı
YAŞAM
-
Küpe bozdurma bahanesiyle kuyumcuya girdiler, 80 bin lira değerinde altın bileklik çaldılar
YAŞAM
-
Mutasyonlu virüs tespit edilen mahalle karantinaya alındı
DÜNYA
-
Lavrov, Ermenistanlı mevkidaşı Ayvazyan ile Ermenistan'daki durumu görüştü
GÜNDEM
-
Çavuşoğlu: Pandemi döneminde Macaristan’la güçlü bir iş birliği sergiledik
SAĞLIK
'Kolon kanserinin nedenlerinden biri aşırı yağlı ve kalorili gıdaların tüketilmesidir'
Kolon kanseri hakkında bilinmeyenler ve alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Türkiye'de kolon kanserinin bu kadar yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yemek alışkanlığıdır. Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi ile ortaya çıkan kimyasal ürünler kolon kanseri riskini artırıyor" dedi.
Karantina uyuzu artırdı
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Kliniği tarafından yapılan çalışmaya göre uyuz vakalarında iki buçuk kat artış tespit edildi.
Kızartmalarda kalp yetmezliği riski
Günümüzde kızarmış gıda tüketimine bağlı ortaya çıkan kalp hastalıklarının yaygınlaştığını söyleyen Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Rıza Kaya, yakın zamanda Çin de yapılan geniş çaplı bir araştırmanın haftada 114 gram ek kızartma yiyenlerde kalp yetmezliği riskinde yüzde 37 oranında artışa sebep olduğunu gösterdiğini belirtti.
Covid-19 kalıcı koku bozukluğu yapıyor
Koku problemlerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarında sıkça görüldüğünü belirten kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, “Bu şikâyetler, Covid-19 sonrası meydana gelen problemlerin de başında geliyor. Bazı hastalarda bir iki hafta içinde düzelme başlıyor. Ancak, hastaların önemli bir kısmında süreç uzayarak, kalıcı koku, tat kaybına doğru ilerleyebiliyor” dedi.
Türkiye'de ikinci dalga araştırması: Pandemi en çok gençleri yordu
Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından yapılan araştırma, pandeminin aile ilişkilerini güçlendirmesinin yanında yalnızlık duygusunun artmasına da sebep olduğunu gösterdi. Yalnızlık hissinin en yoğun yaşandığı yaş grubu 25 ve daha altı olarak tespit edildi.
Maskeli yaşam ortodontik tedaviye ilgiyi arttırdı
Covid- 19 virüsü, tüm dünyada ve hayatın her alanında, keskin değişikliklerin yaşanmasına sebep oldu.
Öğretmenleri aşılama başladı
Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanları için aşılama programı başladı.
Kullandığımız maskeden bile plastik partikül bulaşıyor : Sağlığa zararı büyük
Plastik kirliliği denince çoğumuzun aklına etrafımızda ya da denizlerde gördüğümüz naylon poşet ya da pet şişe yığınları gelir. Ama meselenin sadece bir çevre kirliliği olmaktan çok daha öte bir boyutu var.
Pankreas kanserini mide ağrısıyla karıştırmayın
Pankreas kanserinin belirtilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Onur Yaprak, "Pankreas yetmezliğinde şiddetli yağlı ishal ile kendini gösteren sindirim problemleri ve diyabet gibi hastalıklar ortaya çıkar. Fakat pankreasta gelişen hastalıkların en tehlikelisi pankreas kanseridir. Bir çok hasta şişkinlik, hazımsızlık gibi şikayetlerin mideden kaynaklandığı gibi yanlış bir düşünce ile bu bulguları görmezden gelmektedir" dedi.
Tek bir vaka kalmamıştı, dikkatsizliği yasakları geri getirdi
Tokat’ta tek bir koronavirüs vakası kalmayan ilçede karantina kurallarına uymayan kişi hastalık yaydı. Vakaların artmaya başlaması sonucu halk pazarı ve hayvan pazarı yasaklandı.
Şırnak'ın Uludere ilçesi koronavirüsten arındırıldı
Şırnak'ın 45 bin 515 nüfusa sahip Uludere ilçesi ve bağlı köylerinde son 3 haftadır koronavirüs vakasına rastlanmadı.
Pandemi hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlış
Enfeksiyona yakalanan anne adayları, hastalığı hafif geçiriyorlarsa evde izole olarak hamileliklerini tamamlayabilir.
SMA’yı önceden tespit etmek mümkün
Kadın hastalıkları ve tüp bebek uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, SMA hastalığını da tüp bebek tedavisi çerçevesinde uygulanan Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yöntemi ile tespit etmenin mümkün olduğunu söyledi.
Bu yiyecekler iyi uyutuyor!
Covid-19 pandemisi döneminde en çok şikâyet ettiğimiz konu uykusuzluk!
Diş eti hastalığı, süper enfeksiyon sebebi
Yapılan bilimsel araştırmalar diş eti hastalığı bulunan kişilerin koronavirüsten ölüm ihtimalinin 9 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
Unutkanlık doğal ama... Problem unuttuğunu unutmak
Unutmanın tabii bir durum olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ABD Başkanı ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “İki sebeple unuturuz. Birincisi beynimizde yeni bilgilere yer açmak için; ikincisi yeni öğrendiklerimize yeteri kadar önem vermediğimiz için. Kişi unuttuğunu unutursa problem var demektir” dedi.
Türkiye'de ikinci dalga araştırması: Pandemi en çok gençleri yordu
Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından yapılan araştırma, pandeminin aile ilişkilerini güçlendirmesinin yanında yalnızlık duygusunun artmasına da sebep olduğunu gösterdi. Yalnızlık hissinin en yoğun yaşandığı yaş grubu 25 ve daha altı olarak tespit edildi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Covid-19 sözlüğü'
Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile günlük hayatın bir parçası haline gelen terimlerin yer aldığı sözlük hazırladı. Sözlükte çokça kullanılan immün, izolasyon, entübasyon gibi kelimelerin anlamları yer alıyor.
24.11.2020
'Sigara içmek zatürreye yatkınlığı arttırıyor'
Doç. Dr. Elif Güler Kazancı, erişkin hastalarda akciğerdeki yapısal bozukluklar, altta yatan ciddi hastalığın olması ve başlı başına ciddi bir risk faktörü olan sigara içiminin zatürreye yatkınlığı arttırdığını ifade etti.
24.11.2020
Uzmanından hastalara soğuk havalardan "kalplerini koruyacak" tavsiyeler
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ertürk, kalp damar rahatsızlığı olanların kış mevsiminde, soğuk ve rüzgarlı havalarda özellikle sabah saatlerinde yürüyüşe çıkmamaları gerektiğini belirterek, bu hastalara soğuk havalarda kalplerinin yorulmasını önleyecek tavsiyelerde bulundu.
24.11.2020
Salgında ağız ve diş sağlığında dikkat edilmesi gereken hususlar
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yenisey, “Evimizi nasıl temizliyorsak, aynı şekilde dişlerimizde de hiçbir yüzeyinde birikinti kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekiyor” dedi.
24.11.2020
İlk Covid-19 aşıları aralıkta yapılacak
Pfizer ve BioNTech aşısının, %95 başarı ve ciddi yan etki göstermemesinin ardından önümüzdeki ay, ABD ve Avrupa'da kullanılmaya başlanacağı bildirildi.
24.11.2020
Koronafobiyi yenmek için 10 tavsiye
Belirsizlik ortamında, kişilerin işlerini hatta sevdiklerini kaybetme korkularına, bir de hayat düzeninin tamamen değişmesi eklendiğinde aşırı sinirlilik, anksiyete ve depresyon oranları artıyor.
24.11.2020
Turşu, bağışıklığı güçlendirir ama...
Sebze ve meyvelerden oluşan turşu, içeriğinde bağışıklık sistemini güçlendiren pek çok vitamin, mineral ve antioksidan barındırıyor. Bu yüzden uzmanlar korona günlerinde evde yapılan turşu tüketilmesini tavsiye ediyor. Ancak kararında...
24.11.2020
Covid-19’la mücadelede zorlu düşman sitokin fırtınası
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19’la mücadelede "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılan "sitokin fırtınası" vücutta ağır tahribata yol açıyor.
24.11.2020
'Can sıkıntısı yüzünden virüs kapmayın'
Covid-19'dan kurtularak görevlerinin başına dönen hemşireler Nilüfer Türkmen ve Nesrin Saygılı, hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı.
24.11.2020
Erciyes Üniversitesinin Kovid-19 aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısı 44 oldu
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çalış, üniversitelerinde Kovid-19'a karşı geliştirilen "ERUCOV-VAC" aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısının 44'e ulaştığını ve hiçbirinde yan etki görülmediğini bildirdi.
23.11.2020
Vejetaryenlerde kemik kırılması riski yüzde 43 daha fazla
Bilimsel araştırmalar, beslenme şekillerinin vejetaryenlerde özellikle kemik sağlığını önemli ölçüde olumsuz etkilediğini gösteriyor.
23.11.2020
Çin aşısına yoğun ilgi
Koronavirüse karşı geliştirilen ve Türkiye’de Eylül ayında ilk kez sağlık aşılarına yapılan Çin aşısına Kocaeli’de yoğun ilgi gösteriliyor. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akan, "İlgi çok fazla durumda. Başvuru listesi çok uzun" dedi.
23.11.2020
Gönüllüler Çin aşısını yaptırıyor
Yaklaşık iki ay önce Türkiye’de sağlık çalışanları üzerinde denenen aşı adayı, gönüllü vatandaşlara da yapılmaya başladı.
22.11.2020
Çin'den getirilen Covid-19 aşısı gönüllülere uygulanmaya başlandı
Çin'den getirilen Covid-19 aşısı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gönüllülere uygulanmaya başlandı.
21.11.2020
Koronavirüs ve grip bir arada istenmeyen sonuçlara yol açabilir
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yanı sıra gribe karşı da koruma sağlayacağını söyledi.
21.11.2020
Covid-19 olanların 6 ay boyunca tekrar yakalanma olasılıkları düşük
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle vaka sayısı 55 milyonu aşarken, Covid-19’a yeniden yakalananların sayısında da bir artış görünüyor. Ancak Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yeniden enfekte vakalara ilişkin rahatlatan bir açıklama geldi. Bilim adamları, ilk enfeksiyondan 6 ay sonrasına kadar yeniden Covid-19’a yakalanma olasılığının oldukça düşük olduğunu açıkladı.
21.11.2020
Hangi vitaminler koronaya karşı etkili?
Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, koronaya karşı etkili olduğu düşünülen vitaminler ve yiyeceklerle ilgili açıklamalara bulundu.
21.11.2020
'Güçlü bağışıklık aşı kadar önemli'
Pandeminin başında Covid-19’a yakalanan ve uzun süre tedavi gördükten sonra iyileşen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, insanlığın yüzyıllar boyu veba, kolera, sıtma, SARS gibi birçok hastalıkla mücadele ettiğini ve koronavirüsün aslında sürpriz olmadığını söyledi.
21.11.2020
Uzmana değil internete inanıyoruz
Sağlık alanındaki bilgi kirliliği yüzünden kafası karışanlar, “iddialı” ancak bilimsel altyapısı olmayan tavsiyelere uymayı tercih ediyor.
21.11.2020
Hekime başvurmadan Aspirin kullanmayın
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül seyreden yeni koronavirüs salgınının tedavisinde hekime başvurmadan aspirin kullanılmaması gerektiğini belirtti.
21.11.2020
Sağlık Bakanı Koca, 7 ilin sağlık müdürüyle salgının son durumunu görüştü
Sağlık Bakanı Koca, 7 ilin sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantıda, Kovid-19 salgınının son durumunu, yeni kısıtlamalardan beklenen sonuçları, ek tedbirleri görüştüklerini belirtti.
21.11.2020
Pfizer ve BioNTech, Covid-19 aşısı için FDA’ya resmi başvuru yaptı
ABD’li ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısının acil kullanım yetkisi için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) resmi başvuruyu yaptı.
20.11.2020
Çin menşeli Covid-19 aşısı için Sağlık Bakanlığına 20 bin gönüllü başvurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de faz-3 çalışmalarına başlanan Çin menşeli Kovid-19 aşısı için bugün 20 bin gönüllünün başvurduğunu bildirdi.
20.11.2020
Pfizer, Covid-19 aşısının acil kullanım onayı için bugün FDA'ya başvuracak
ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile korona virüse karşı ortaklaşa geliştirdiği aşının acil kullanım onayı için bugün ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuruda bulunacak.
20.11.2020
Kağıt bardakta çay veya kahve içmek kanser riskini artırıyor
Bilim adamları kağıt bardaklarda kahve veya çay içilmesi durumunda binlerce mikroplastik yutulmuş olabileceği uyarısında bulundu.
20.11.2020
Pandemi, sağlığı dijitalleştirdi
Vatandaşların hekimler ile uzaktan görüşebileceği ‘Dr. e-Nabız Sistemi’ oluşturuldu. Uygulama sayesinde hastanelerdeki yoğunluk azaltılacak
20.11.2020
Oxford’un aşısı yaşlılara iyi geldi
İngiltere'de Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca ile yeni tip koronavirüse karşı ortak geliştirdiği aşı adayından da güzel haberler geldi.
20.11.2020
Rusya, Sputnik-V aşısı için DSÖ'ye başvurdu
Rus Gamaleya Araştırma Merkezi geliştirdiği Covid-19 aşısı olan Sputnik-V için Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) onay başvurusunda bulundu.
19.11.2020
Genetik mRNA aşısı faydalı mı zararlı mı?
Son günlerde koronavirüs ile mücadele konusunda gündemi çokça meşgul ederek önemli bir aşama kaydeden “mRNA” olarak bilinen aşı gurubunun ne ölçüde faydalı veya zararlı olduğu merak ediliyor. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu ise konuyla ilgili; “Üretilen aşılar, detaylıca incelenmeli, sorular sorulmalı, bu teknolojileri sorgulamaya bilim insanları devam etmeli, aşıların uzun süreli etkilerinin ne olacağı kimsenin bir fikri olmaz” dedi.
19.11.2020
3 ay önce iyileşen doktor: Arabamda oksijen tüpü taşıyorum
Virüs testi yaparken numune aldığı hastadan Covid-19 kapan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Covid-19 laboratuvarı kurucusu biyokimya uzmanı Dr. Uğur Fahri Yürekli, hastalığı atlatmasının üzerinden üç ay geçmesine rağmen hâlâ oksijen desteği aldığını belirtti.
19.11.2020
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1493
% 0.67
USD
7.2233
% 0.66
EURO
8.8229
% 1.27
GBP
10.2172
% 0.81
Altın
413.505
% -0.51
VİDEO HABER
FOTO HABER
Ermenistan'da Su-30 savaş uçağı Erivan semalarında
Çavuşoğlu: Dünyanın neresinde olursa olsun darbeye karşıyız
Yüzlerce Paşinyan destekçisi, meydanlara akın etti(2)
Çukur'dan sevilen tarihi diziye flaş transfer iddiası
“Ben bu gece ölmezsem” şarkısını dinleyip kendi kafasına sıktı
Avrupa'nın göbeğinde bir Türk kasabası: Telfs
?
Kapat
KAPAT