HDP'li Sakık Öcalan'a özgürlük vaat etti: Kılıçdaroğlu'na konuştuklarımızı kamuoyuna açıkla dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

HDP’li Sırrı Sakık cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. Seçimi Millet İttifakı’nın kazanması halinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ve hapiste bulunan diğer PKK teröristlere af çıkarılacağını söyleyen Sakık, Kılıçdaoğlu’na da gizli kapılar ardında konuşanları kamuoyunu açıklamasını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kapalı kapılar ardında verilen vaatlerde gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Ortak aday açıklanana kadar gizli ittifak olarak anılan HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesinleşmesiyle birlikte artık açık açık tarafını belli ediyor ve gizli görüşmeleri ifşa ediyor.

HDP’nin seçim vaatlerini anlatan HDP’li Sırrı Sakık, skandal açıklamalarda bulundu. Sakık, PKK’lı terörist başı Abdullah Öcalan ve cezaevinde bulunan diğer PKK’lı teröristlerin genel afla özgürlüklerine kavuşacaklarını iddia etti.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN’A GENEL AF İLE ÖZGÜRLÜK VAADİ

Türkiye Cumhuriyeti rejimini hedef alan Sakık, dertlerinin makam mevki olmadığını, 100 yıllık cumhuriyeti demokratikleştirmek olduğunu söyledi. HDP'li Sakık, söz konusu planlarıyla cezaevindeki 'arkadaşlarımız' diye tanımladığı terör destekçilerini ve PKK elebaşı Öcalan'ı ilan edecekleri genel afla serbest bırakma vaadinde de bulundu.

KAYYUMLARI HEDEF ALDI

Sakık, terör iltisaklı yöneticilerin yerine atanan kayyımları da hedef aldı. HDP'li Sakık, ittifak ortaklarıyla birlikte göreve geldiklerinde ilk iş olarak atanan kayyımları görevden alacaklarını ileri sürdü. Konuşmasında terörü legalleştirme politikalarını açıklayan Sakık, ittifak ortaklarına da bizi görmezden gelemezsiniz uyarısında bulundu.

MİLLET İTTİFAKI’NIN DİĞER PARTİLERİNE GÖZ DAĞI

HDP’li Sakık Millet İttifakı’nın diğer ortaklarına da aba altından sopa gösterdi. İttifak içerisindeki bazı partilerin cumhurbaşkanı yardımcılığını, vekilliği, bakanlıkları HDP sayesinde alacaklarını belirten Sakık, buna rağmen söz konusu partilerin kendilerine parmak salladığını söyledi.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...