12 Dev Adam deplasmanda Sırbistan'a mağlup oldu

- Güncelleme:
12 Dev Adam deplasmanda Sırbistan'a mağlup oldu

SPOR Haberleri

FIBA 2023 Dünya Kupası elemelerinde mutlaka kazanmamız gereken maçı son topta kaybettik. Wilbekin’in atışı sayı olmayınca turnuvaya gitme şansımızı tüketmenin eşiğine getirdik

FIBA 2023 Dünya Kupası elemeleri I Grubu’nda A Millî Basketbol Takımı’mız deplasmanda Sırbistan’a 77-76 mağlup oldu. Bu sonuçla ay yıldızlı ekibimiz 5. yenilgisini aldı ve turnuvaya katılma şansını ateşe attı. İlk çeyrekte Jovic ve Marko Guduric‘le etkili olan Sırbistan ikinci çeyreğe 24-21 önde geçti. Muhsin ve Şehmus’la skor üreten takımımız, Wilbekin’in de sayılarıyla dirense de soyunma odasına, 37-34’e mağlup döndü. 

SON TOP GİRMEDİ

İkinci yarının başında Ercan ve Onuralp’le skoru 43-43’te eşitleyen millîler, Guduric’i bir türlü durduramasa da son çeyreğe 54-54 girmeyi başardı. Bu bölümde nefesler tutuldu. Wilbekin-Ristic üçlük düellosu sonrası, Kenan Sipahi de skor üretti ve tabela başa baş gitti. Wilbekin’in kaçırdığı iki faul atışı sonrası bitime 12,8 saniye kala ev sahibi 77-76 üstündü. Son topta Wilbekin isabeti bulamadı ve maçı 77-76 kaybettik.

12 Dev Adam deplasmanda Sırbistan'a mağlup oldu

PROVOKASYON YAĞDI

Karşılaşma esnasında A Millî Takım’ın koçu Ergin Ataman ile rakip çalıştırıcı Svetislav Pesic arasında sözlü atışma yaşandı. Ataman, “Taraftarların tahriki, hakemlerin sürekli aleyhimize çalması bizi etkiledi. Pesic’in gelip benimle muhatap olması olacak iş değil. Baştan sona provakosyan vardı” dedi.

SERBEST ATIŞ ZAAFI YAŞIYORUZ

Avrupa Şampiyonası’nda Cedi Osman’ın kaçırdığı serbest atışla Fransa önünde acı bir eleniş yaşamıştık. Dün de Metecan ve Wilbekin son bölümde faullerde ikide sıfır yaptı ve takımımızdaki düşük yüzdeli serbest atışlar bir kere daha canımızı yaktı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...