58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Alexey Lutsenko kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Alexey Lutsenko kazandı

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... Kazakistan'ın Astana takımından Alexey Lutsenko, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (Tour of Türkiye) genel klasman lideri olarak bitirdi.

Kazakistan'ın Astana takımından Alexey Lutsenko, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (Tour of Türkiye) genel klasman lideri olarak tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin sekizinci ve son gününde 130,5 kilometrelik İstanbul-Sultanahmet etabı yapıldı.

TUR'un sona ermesiyle genel klasmanda dereceye giren bisikletçiler de belli oldu.

Tour of Türkiye'nin üçüncü gününde Fethiye-Fethiye (Babadağ) etabını alarak önemli bir avantaj yakalayan Lutsenko, TUR sonuna kadar üstünlüğünü korudu.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Alexey Lutsenko kazandı

ŞAMPİYON ALEXEY LUTSENKO

Genel klasman liderine verilen turkuaz mayo, 30 saat 6 dakika 58 saniyelik derecesiyle Alexey Lutsenko'nun oldu.

Bu sporcunun ardından genel klasmanda ikinci sırayı Lutsenko'nun 26 saniye gerisindeki Almanya temsilcisi Bora-Hansgrohe'den Ben Zwiehoff, üçüncü sırayı ise 51 saniye gerisindeki Astana'dan Harold Tejada aldı.

Ayasofya Meydanı'ndan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın verdiği startla başlayan yarışta Ahırkapı'dan Kennedy Caddesi'ne inen bisikletçiler, Avrasya Tüneli'nden geçerek Anadolu Yakası'na ulaştı.

Üsküdar, Harem, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Kuleli, Kandilli, Kanlıca'dan geçen sporcular, Beykoz'a devam etti. Beykoz'un ardından Anadolu Feneri'nden dönen parkuru takip eden bisikletçiler, sahilden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kadar geldi. Buradan Avrupa Yakası'na taşınan yarış, Barbaros Caddesi, Beşiktaş, Karaköy, Galata Köprüsü'nden geçerek yeniden Tarihi Yarımada'ya ulaştı. Dünyanın en iyi bisikletçilerinin 8 etap ve toplam 1235,1 kilometrelik mücadelesi, Sultanahmet'te sona erdi.

https://twitter.com/Turkiye_Spor/status/1713537383835017221

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...