Bisiklet turunda kazanan kran Lutsenko

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bisiklet turunda kazanan kran Lutsenko

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sekiz etaplık nefes kesen yarışta Fethiye-Babadağ etabındaki zaferiyle rakiplerine fark atan Lutsenko, genel klasman liderliğini kaptırmadı, şampiyonluğunu ilan etti

CAHİT EROĞUL'UN HABERİ - Bu yıl 58’incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erdi. Sekiz gün boyunca büyük çekişmeye sahne olan yarışta şampiyonluğu Astana takımından Alexey Lutsenko kazandı. Turun ‘kraliçe etabı’ olarak adlandırılan 1.910 metrelik Fethiye-Babadağ tırmanışında rakiplerine fark atan Kazak sporcu, ilk ve tek etap zaferini elde ederken genel klasman liderliği ünvanını son ana kadar korumayı başardı ve 30 saat 6 dakika 58 saniyelik derecesiyle turkuaz mayonun sahibi oldu.

PHILIPSEN'DEN DÖRT ZAFER

TUR2023’te genel klasmanda ikinci sırayı Lutsenko’nun 26 saniye gerisindeki Bora-Hansgrohe’den Ben Zwiehoff, üçüncü sırayı ise 51 saniye gerisindeki Astana’dan Harold Tejada aldı. Turda İstanbul-Sultanahmet etabında bisikletçiler, biri Avrasya Tüneli, diğeri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden olmak üzere iki kıtayı iki defa geçti. Belçika’nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen, İstanbul’da, bu turdaki dördüncü etap zaferine imza atıp ‘Sprint Kralı’ unvanıyla yeşil mayonun sahibi oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...