Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Emre Belözoğlu’nun takımı MKE Ankaragücü, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Ö. ÇETİN ENGİN’İN HABERİ - Emre Belözoğlu’nun takımı Morutan’ın golüyle öne geçti. Chatzigiovannis 80 metre sürdüğü topu köşeye bıraktı. Garry Rodrigues yarı finali perçinledi. Fener hedeflerinden birini erken kaybetti.

HIZLICA 90 DAKİKA

  • Morutan ev sahibi atakları olgunlaştıran isimdi. Bir de gol attı. Takımını sırtladı, turda etkiliydi.
  • Osayi, Zajc ve Krunic sahada yoktu. İsmail Kartal üçünü de oyundan aldı, hatasını kabullendi.
  • Bahattin Şimşek pozisyonlara yakındı, dengeli bir yönetim gösterdi. Oyunun hızını korudu.
  • Ligde forma giydiği 22 maçta ağları havalandıramayan A.Gücü’den Anastasios Chatzigiovannis dün F.Bahçe’ye çok şık bir gol attı. Yunan oyuncu ikinci golünü de kupada buldu.
  • F.Bahçe bu sezon Türkiye’deki maçlarda deplasmanda ilk defa yenildi. Sarı lacivertliler ligde 13 dış saha maçında 12 galibiyet, 1 beraberlik almıştı. Kupada da dış sahada G.Antep’i mağlup etmişti.

ÇOCUKLAR GİBİ ŞEN!

F.Bahçe sekizli rotasyonlu kadrosuyla yayıldı sahaya. İsmail Kartal, Osayi-Samuel’i ters kanata attı bir de. Futbolcu yerini yadırganken Emre Belözoğlu’nun takımı bu bölgede maden bulmuş gibiydi. Uzun zamandır sadece idmanlarda topla buluşabilen Zajc ile hâlen daha efektif olması beklenen Krunic’in yokları oynadığı maçta A.Gücü orta sahayı eleğe çevirdi. Ev sahibi Morutan’ın yönlendirdiği akınlarda çocuklar gibi şendi.

Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi - 1. Resim

GOLÜN BÖYLESİ!

Dakika 10... Topu sağ kanatta alan Morutan önce önünü boşalttı, sonrasında vurdu; Ali Kaan’ın sırtına çarpan top ‘tuhaf bir ivme’ kazanırken, golün eğrisi doğrusuna böylesine denk gelenine İrfan Can için yapacak bir şey yoktu: 1-0. Sezon başındaki dikine, ayağa hızlı isabetli top yapan, rakibi karşı sahada presle boğan, çoklu hücum varyasyonları üreten Fener’den şu sıralarda eser yok. A.Gücü’nün ikinci golü bu gerçeği bağırdı âdeta.

KARTAL GEÇ KALDI

Öyle ki topu kendi on sekizi yakınında alan Chatzigiovannis yaklaşık 80 metre sürdü. Karşısına hiçbir direnç çıkmadı. Yunan oyuncu topu yerden köşeye bırakırken karşısında dört F.Bahçeli oyuncu vardı ve şuta mani olamadılar: 2-0. İsmail Hoca ikinci yarıya üç yeniyle başladı ama geç kalmıştı. Sarı lacivertliler pozisyon bile bulamadı. Garry Rodrigues golüyle skoru ilan etti. Emre Belözoğlu eski takımını vurdu, zor döneminde moral buldu.Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi - 2. Resim

KANARYA’DA FETRET DEVRİ LİGDE ZORLANIYOR, KUPA ŞİMDİDEN GİTTİ

17 MAÇ SONRA MAĞLUP OLDU

Sezonun ilk yarısında fırtınalar estiren F.Bahçe’de büyük düşüş yaşanıyor. Ligde maçlarını zorlukla kazanan, gol makineleri aksaklık gösteren sarı lacivertliler dün de kupayı kaybetti. İsmail Kartal tam sekiz oyunculu rotasyonuyla tepki çekti. Osayi’nin sol bek başlaması, sonra yerinin değişmesi, maç eksiği olan Zajc’ın on birde olması, Krunic’in yine yokları oynaması en çok eleştirilen konulardı. Fener tam 17 maç sonrası yenilgiyi tattı. 2024 yılında ilk defa mağlup olan Sarı Kanarya hedeflerinden birine havlu attı.

TEPKİ BİLE VEREMEDİK

Fenerbahçe’nin hocası, “Önceki maçlarda berabere bile kalsak oyun üstünlüğü bizdeydi. Bu maçtan ders çıkarmalıyız” dedi.

Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi - 3. Resim

İDDİALI GELMİŞTİK

Moralsiz olan F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Biz buraya iddialı gelmiştik. Hemen oyunun başında net bir pozisyon bulduk, gole çeviremedik. Golü yapabilseydik daha iyi mücadele edip oyunu ele geçirebilirdik” derken, “Hiç bize yakışmadı, bir tepki koyamadan maçı bitirdik. Bundan ders çıkarmalıyız. Bundan önceki berabere kaldığımız maçlarda bile oyunun üstünlüğünü elinde tutan, iyi oynayan Fenerbahçe vardı” sözlerini kullandı.Fener’e evlat kurşunu! Kanarya kupa çeyrek finalinde A.Gücü’ne yenildi, elendi - 4. Resim

AYAĞA KALKIYORLAR!

“En kısa zamanda toparlanmalıyız. Hatayspor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız ve yolumuza bakacağız” vurgusu yapan İsmail Hoca, G.Saray-Antalyaspor maçındaki hakem kararları için de, “Neler olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ben ne söyleyebilirim! Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu maçla ilgili değil sadece sezon başından beri gelen bir şey! Biz bir penaltı kazanıyoruz, herkes ayağa kalkıyor” şeklinde konuştu.

12 MAÇ SONRA SAHADA OSAYİ GERİ DÖNDÜ

∂ Fenerbahçe’nin Nijeryalı oyuncusu Osayi Samuel, 12 maç sonra sarı lacivertli formayı giydi. Afrika Uluslar Kupası sebebiyle 11 resmî maç kaçıran, Nijeryalı oyuncu son olarak 24 Aralık’taki Galatasaray maçında forma giymişti.

BEŞ FARKLI İSİM A.GÜCÜ’NÜN YARISI DEĞİŞTİ

∂ A.Gücü’nde beş farklı isim vardı. Sakatlığı bulunan Efkan Bekiroğlu ile Atakan Çankaya, Bahadır Han Güngördü, Pedrinho, Bassogog’un yerine Ertaç Özbir, Saponara, Ali Kaan Güneren, Kitsiou ve Morutan maça on birde başladı.

MAÇA BÜYÜK İLGİ TRİBÜNLER DOLDU

∂ Eryaman Stadı’nda tribünlerin büyük bir oranı doldu. MKE Ankaragücü taraftarı tribünlerin tamamını doldururken, Fenerbahçeliler de kendilerine ayrılan deplasman tribününde boş yer bırakmadı. Saha zeminin bozukluğu dikkati çekti.

DZEKO SONRASI İÇİN EDDİE NKETİAH İDDİASI

∂ İngiliz basını; Fenerbahçe’nin Arsenal’de forma giyen 24 yaşındaki İngiliz forvet Eddie Nketiah’ı gündemine aldığını duyurdu. Fenerbahçe’nin 37 yaşındaki yıldız forveti Edin Dzeko sonrası için şimdiden harekete geçtiği haberleştirildi.

EMRE BELÖZOĞLU’NA KÜFÜR

Maçın son dakikalarında F.Bahçe tribünleri Emre Belözoğlu’na küfürlü tezahürat yaptı. Sarı lacivertlilerin eski teknik direktörünün taraftarlara sitem ettiği görüldü. Belözoğlu, “Ben F.Bahçeli Emre’yim. Bunu yaşayacağımı düşünmemiştim” derken, “Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Oyuncularımın emeğine sağlık” sözlerini kullandı.

HAKLI SEVİNÇ   

A.Gücü dünkü maçın her dakikasında konsantreydi. Ne yaptığını bilen Ankara ekibi F.Bahçe’yi sahadan silerken haklı bir galibiyet aldı, hak ettiği bir sevinç yaşadı.

ASLAN GÜLÜYOR!

G.Saray’ın forveti Mauro İcardi, F.Bahçe’nin elenmesi sonrası sosyal medya hesabından bir aslan resmi paylaşarak sarı lacivertlilere gönderme yaptı. Çünkü resimde bir tuhaflık vardı, aslan gülüyordu!

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...