Formula 1 efsanesi Lewis Hamilton'dan Gazze tepkisi; Dünya sadece seyrediyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Formula 1 efsanesi Lewis Hamilton'dan Gazze tepkisi; Dünya sadece seyrediyor!

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri kabul edilen ünlü Formula 1 sürücüsü Lewis Hamilton, "Dünya sadece seyrediyor. Çatışmalar devam ederken hükümetlerin çabasızlığını görmek son derece üzücü" dedi.

Formula 1'de 7 şampiyonluğu bulunan ve son zaferini İstanbul'da elde eden Mercedes-AMG F1 takımının Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Filistin hakkında konuştu.

İsrail'in Gazze'de giriştiği katliamlara Batı dünyasının sessiz kalmasını eleştiren Hamilton, "2023'te yaşadıklarımız ve geçmişte yaşananlara baktığımızda hiçbir şey öğrenmediğimizi görüyorum" dedi.

BEBEK KATİLİ İSRAİL

İsrail'in Gazze'deki çocuk katliamları hakkında da konuşan Hamilton, "Her gün binlerce çocuğun öldüğünü ve buna karşı yapacak hiçbir şey olmadığını bilmek, çok zor olduğu bir durum Dünya sadece seyrediyor. Çatışmalar devam ederken hükümetlerin çabasızlığını görmek son derece üzüntü verici" ifadelerini kullandı.

"HASTANE SALDIRISININ HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ"

Hamilton, daha önce de yaptığı açıklamada İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden masum insanlar için üzüldüğünü söylemiş ve "Yaşanan acı ve kayıpların boyutu gerçekten yıkıcı ve masum insanların, özellikle de çocukların kasıtlı olarak hedef alınmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunu kabul edemeyiz" şeklinde konuşmuştu. 

GAZZE'YE YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

38 yaşındaki Mercedes pilotu, 35 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabından Gazze'de yaşayanlara acil yardım sağlayan kuruluşun linkini paylaşmıştı.

Hamilton, İsrail ve Filistin'de kaybedilen masum hayatlar için yüreğinin parçalandığını belirterek, "Bu kadar çok acı ve keder varken kolektif gücümüzü kullanarak liderlerimize bu duruma son vermeleri için ellerinden gelen her şeyi yapmaları yönünde baskı uygulamalıyız. Bölgedeki her çocuk güvende olana kadar durmamalıyız." demişti.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...