Hamza Yerlikaya, Rıza Kayaalp'e verilen cezaya isyan etti

Hamza Yerlikaya, Rıza Kayaalp'e verilen cezaya isyan etti

SPOR Haberleri

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 'Bu bir Yunan komplosudur. Güreşçimizin önünü kesmek istiyorlar. CAS'a gideceğiz' dedi.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in nbsp;Taksim'deki Gezi olayları için atmış olduğu "Meydanı Ermenilere bıraktınız, Allah belanızı versin" mesajı sosyal medyada ve bazı köşe yazarlarınca abartılınca, dış basında da ırkçılık olarak yansıtıldı. Yunanlı delegenin şikâyeti üzerine FILA güreşçimize tedbiren dava açtı. Konu üzerine görüştüğümüz Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise, "Kesinlikle Rıza Kayaalp'in mesajında bir ırkçılık yoktur. Böyle bir şey olsa, Rıza'ya önce biz ceza veririz. 16 Eylül'deki Dünya Şampiyonası öncesi tamamen güreşçimizin önünü kesmek için yapılan bir komplodur. Bu ayın 20'sinde FILA'nın mahkemesi var. Ellerinde böyle bir delil yok… Ola ki ceza verseler bile CAS'a gidip bunu durdurur ve şampiyonaya yine katılırız" dedi.
RIZA: IRKÇILIK BİZE YAKIŞMAZ
120 kiloda dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp ise, olayın Türk basınında çarpıtılıp, yabancı basına koz verildiğini söyledi. Kendisinin, hiçbir ırkı, hiçbir milleti aşağılayıcı bir ifade kullanmadığına vurgu yapan Rıza, "Kesinlikle ben böyle bir söz söylemedim. Irkçılığı dinimiz de yasaklamıştır. Dünya şampiyonu olmuş bir sporcuya zaten böyle bir söylem yakışmaz. Federasyonumuz gerekli girişimleri başlattı. Hakkımızı koruyacaklarına inanıyorum. Ben ise, yaklaşık 1 ay kalan Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarımı aralıksız sürdürüyorum. Hakkımızda yazılıp çizilenler, Yunanlı FILA üyesinin baskısıyla, şampiyona öncesi önümüzü kesme girişimleridir" diye konuştu. nbsp; nbsp;
SÖZÜMÜ ÇARPITTILAR
Rıza Kayaalp, "Benim sözümüdış basın ırkçılık boyutuna taşıdı. Bunu fırsat bilen FILA'nın Yunanlı yöneticisi Theodors Hamasok, Uluslararası Güreş Federasyonu'nu etkiledi. Ben hiçbir millete hakaret etmedim. Bunu kimse ispat edemez" diyor.

Hüsamettin ACAR


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...