Kaçak yayın izlemenin cezası belli oldu! Hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabilir

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Kaçak yayın izlemenin cezası belli oldu! Hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabilir

Spor Haberleri  / TRT Haber

Yasa dışı platformlardan maç, dizi, film izleyenlere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası geliyor. Para gönderdiğiniz yayıncı suç örgütü veya terör örgütü üyesiyse kaçak yayın izleyenleri sancılı bir süreç bekliyor.

Dizi, film, maç izleme gibi hizmet veren yasal platformları yasa dışı yollarla izleyenler adli soruşturmayla muhatap olabilir.

HAPİS CEZASI GELİYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre, IP TV ve türevi kaçak yayınlar kullananların tespiti halinde söz konusu kişiler 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

İBAN YOLUYLA ÖDEMELERE DİKKAT

Öte yandan söz konusu kaçak yayınların ödeme yöntemiyle ilgili de sıkıntılar yaşanması olası. IP TV hizmeti veren kuruluşlar genellikle iban yoluyla ödeme alıyor. Dolayısıyla korsan yayın kullananlar ödemeyi şahsi bir hesaba yapıyor. Para gönderilen kişilerin herhangi bir terör ya da suç örgütü mensubu çıkması durumunda kaçak yayın izleyenler bu açıdan da sancılı bir süreçle karşı karşıya kalabilir.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...