Katar'da erken final! 10 Aralık'ta futbol ziyafeti var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katar'da erken final! 10 Aralık'ta futbol ziyafeti var

Spor Haberleri

İngiltere son 16 maçında Senegal'i 3 golle yenerek zorlanmadan saf dışı etti. Ada ekibi Henderson, Kane ve Saka’nın golleriyle tura uzandı. Çeyrek finalde kupanın diğer favorisi Fransa ile eşleşti.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ

İ2022 Dünya Kupası’nın favorileri arasında yer alan İngiltere Millî Takımı, son 16 turunda eşleştiği Afrika temsilcisi Senegal’i 3-0’lık skorla turnuvanın dışına iterek çeyrek finale yükseldi. Son yıllarda uluslararası turnuvalarda Gareth Southgate yönetiminde oldukça istikrarlı bir görüntü sergileyen İngiltere’yi bir üst tura taşıyan goller Jordan Henderson, Harry Kane ve Bukayo Saka’dan gelirken, Jude Bellingham yine yıldızlaştı.

MANE ARANDI

Maçta gol perdesi karşılaşmanın 39. dakikasında açıldı. Bellingham’dan aldığı pası iyi değerlendiren Henderson düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarının son anlarında sahne alan Kane turnuvadaki ilk golüne imza atarken, Senegal’in umutlarını tüketen isim ise 57’de Saka oldu. Böylece turnuva öncesinde sakatlanan Sadio Mane’yı sıklıkla arayan Senegal eve dönerken, İngiltere’nin kupa rüyası devam etti.

KİM ELENSE YAZIK OLACAK

Dünya Kupası çeyrek finalinde, final için favori gösterilen iki dev takım eşleşti: İngiltere-Fransa... Gruplarını birinci bitirdikleri için statü gereği yolları kesişen iki takımın maçı 10 Aralık’ta Al Bayt Stadı’nda oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak.

Favori takımlardan İspanya da eğer yarı finale çıkarsa, İngiltere-Fransa maçının kazananı ile final mücadelesi verecek. Böylece Katar’da üç büyük favorinin ikisi finali göremeden evine dönecek.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...