ÖZET Fenerbahçe - Sivasspor (3-0 Maç Sonucu) Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ÖZET Fenerbahçe - Sivasspor (3-0 Maç Sonucu) Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe

SPOR Haberleri

Fenerbahçe 0-0'ın rövanşında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırdı. Sarı-Lacivertliler'e Kadıköy'de ilk yarısı golsüz biten maçta finali getiren golleri Ferdi Kadıoğlu, Michy Batshuayi ve Joshua King attı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi yarın Ankaragücü - Medipol Başakşehir maçında belli olacak.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

FENERBAHÇE - SİVASSPOR (3-0) ÖZET İZLE 

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1661455299146915842

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao (Dk. 90+4 İsmail Yüksek), Zajc (Dk. 90 Mert Hakan Yandaş), İrfan Can Kahveci (Dk. 75 Rossi), Arda Güler, Batshuayi (Dk. 90 Oosterwolde), Valencia (Dk. 75 King)

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Robin Yalçın (Dk. 77 Alaaddin Okumuş), Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Charisis (Dk. 64 Hakan Arslan), Cofie (Dk. 77 Yatabare), Ulvestad, Saiz (Dk. 64 N'Jie), Gradel (Dk. 37 Ahmed Musa), Leke James

Goller: Dk. 47 Ferdi Kadıoğlu, Dk. 58 Batshuayi, Dk. 85 King (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 18 Charisis, Dk. 59 Saiz (Demir Grup Sivasspor)

FENERBAHÇE FİNALE NASIL GELDİ?

Fenerbahçe, kupada sırasıyla İstanbulspor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor'u eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Sarı-lacivertliler, yarı final ilk maçında deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

47'de ceza sahası dışında sağ kenarda topla buluşan Ferdi'nin, verkaçlarla ceza sahasına girerek sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top, kaleci Ali Şaşal Vural'dan döndü. Atağın devamında oluşan karambolde meşin yuvarlağı yeniden önünde bulan Ferdi, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Fenerbahçe 58. dakikada  farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Valencia'nın rakibinden sıyrıldıktan sonra arka direğe ortasında altıpasın sağında bulunan Batshuayi'nin gelişine şutunda, top filelere gitti: 2-0.

Fenerbahçe 85'te üçüncü golünü buldu. Sol taraftan ceza alanına giren Batshuayi'nin yerden pasında altıpasın önündeki King topa dokundu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-0.

ÖZET Fenerbahçe - Sivasspor (3-0 Maç Sonucu) Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe

Süper Lig’de Kayserispor’a 1, Sivasspor’a da 2 gol kaydeden Ferdi, Türkiye Kupası’nda ilk golünü attı. Bu sezon kaydettiği 3 golü de deplasmanda bulan 23 yaşındaki oyuncu, Kadıköy’de ilk kez gol sevinci yaşadı.

ÖZET Fenerbahçe - Sivasspor (3-0 Maç Sonucu) Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe

Michy Batshuayi, takımının 2. golünü atarken, bu sezon Türkiye Kupası’nda da 3. kez gol sevinci yaşadı. 29 yaşındaki futbolcu, Joshua King'in attığı golün de asistini yaptı. Spor Toto Süper Lig’de 12 golü bulunan Belçikalı forvet, UEFA Avrupa Ligi’nde de 3 gol kaydetti.

FENERBAHÇE 18. KEZ FİNALDE

Kupada son olarak 2018 yılında final oynayan sarı-lacivertliler, Akhisarspor’a 3-2 yenilerek ikinci olmuştu. Bu tarihten sonra bir kez yarı final, bir kez de çeyrek finalde kupaya veda eden Fenerbahçe, 5 sezon sonra Türkiye Kupası’nda final heyecanı yaşayacak.

Bu yıl 61. sezonu düzenlenen kupada sarı-lacivertliler 17 kez final oynarken, yalnızca 6 kez kupa sevinci yaşadı. Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi yarın akşam oynanacak MKE Ankaragücü - Başakşehir mücadelesi sonrası belli olacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...