Opel CEO'su İstanbul'da... Türkiye küresel sıralamada üçüncü!

Opel CEO'su İstanbul'da... Türkiye küresel sıralamada üçüncü!

T-Otomobil Haberleri

Almanya ve İngiltere’den sonra Türkiye’nin en büyük 3. pazar yeri konumuna geldiğini söyleyen Huetll “Türkiye kararlarımızı alırken danıştığımız ve dinamiklerini göz önünde bulundurduğumuz bir ülke” dedi...

ALİ ÇELİK

Opel’in 1 Haziran 2022 tarihinde göreve başlayan yeni CEO’su Florian Huettl, göreve başladıktan kısa bir süre sonra ilk pazar ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdi ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Global Opel dünyası içerisinde Türkiye’nin çok daha önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Huettl “Türkiye, Almanya ve Birleşik Krallık ile birlikte bizim üç ana pazarımızdan biri. Dolayısıyla söz konusu ‘ana pazar’ söylemimi, yalnızca satış rakamları için değil, kararlarımızı alırken danıştığımız ve dinamiklerini göz önünde bulundurduğumuz bir ülke olarak açmak doğru olur’’ ifadelerini kullandı. Türkiye pazarında satış hacimlerinin pandemi ve çip krizine rağmen %15 artarak 17 bin adet seviyelerine geldiğini sözlerine ekleyen Huettl “Özellikle Ocak – Haziran 2022 dönemine baktığımızda bu süreçte binek pazar payımızı %5,2’ye, toplam pazar payımızı ise %4,7’ye yükselttik. Açıkçası bu büyümenin sürdürülebilir olmasını istiyorum” dedi. Opel markasının elektrikli dönüşümünde önemli markalardan birisi olacağına dikkat çeken Florian Huettl “Hâlihazırda elektrifikasyon konusunda çok ciddi adımlar atmış durumdayız. Şu anda 12 farklı elektrikli modelimizin yanı sıra %100 elektrikli ticari araç  modellerimizle de öncü rol üstleniyoruz. 2024 yılında bütün Opel modellerinin bir elektrikli versiyonu olacak. Türkiye de bizim bu gelişimde ön planda tuttuğumuz önemli ülkelerden birisi” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...