Apple CEO'su Tim Cook'un maaşından 35 milyon dolar kesinti yapılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple CEO'su Tim Cook'un maaşından 35 milyon dolar kesinti yapılacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji şirketi Apple'ın yayımladığı açıklamaya göre, şirketin üst yöneticisi (CEO) Tim Cook geçen yıla göre yaklaşık yüzde 40 daha düşük maaş alacak. Açıklamada, bunu Tim Cook'un kendisinin istediği vurgulandı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple'ın 2022'deki hissedarlar için yıllık istişare toplantısında önemli kararlar alındı. Yöneticilerin yüzde 64'ünün 2021'deki maaş paketlerinin korunmasından yana olmasına rağmen, oy çokluğunda yıldan yıla düşüş görüldü. 9to5Mac'in haberine göre, önceki yıl oy kullanan hissedarların yüzde 94,9'u yöneticilere tazminat verilmesinden yanaydı.

BBC'nin haberine göre, Apple'ın maaş komitesi 2023 için CEO Tim Cook'un yıllık maaşını yüzde 40 yani 35 milyon dolar azaltma kararı aldı. Komite, Cook'un 2023 'hedef gelirini' yaklaşık 49 milyon dolar olarak belirledi. Apple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde, "Maaş komitesi, hissedarların geri dönüşleri ve Apple'ın sıra dışı performansıyla Cook'un gelirinin yeniden düzenlenmesi tavsiyesini dengeledi." ifadesi kullanıldı.

TIM COOK'UN MAAŞI 49 MİLYONA DÜŞTÜ

Tim Cook'un yıllık 3 milyon dolar olarak belirlenen taban maaşı ile 6 milyon dolarlık teşvik priminde ise değişiklik yapılmadı.  2022'de 'hedef geliri' 84 milyon dolar olan Cook için bu yıl bu sayı, yaklaşık yüzde 40 indirimle yaklaşık 49 milyon dolara düştü.

Gerçek şu ki, birkaç yıl önce servetini yardım kurumlarına bağışlayacağını söyleyen Tim Cook, bu yıl hisse senedi ödülleri ve ikramiyeler nedeniyle muhtemelen 49 milyon dolardan fazla kazanacak. Bloomberg'e göre 2022'de 99,4 milyon dolar kazandı ve bu, yıl için hedeflediği maaştan 15,4 milyon dolar daha fazlaydı. 2021'de toplam ödeme paketi 98,7 milyon dolardı.

Geçen yıl tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve küresel ekonomik daralma nedeniyle Apple'ın hisse değerinde yaklaşık yüzde 20 düşüş görülmüştü. Cook'un, şirketin hissedarlarından gelen eleştiriler üzerine, şirketten elde ettiği gelirin yıllık yüzde 40 düşürülmesini talep ettiği belirtiliyor.

Forbes dergisine göre, 62 yaşındaki Cook'un kişisel mal varlığı 1,7 milyar doları buluyor.

(AA/Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...