Elon Musk Twitter'da yeni bir gelir kapısı daha buldu: TikTok'daki gibi hediye satın alınacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter'da yeni bir gelir kapısı daha buldu: TikTok'daki gibi hediye satın alınacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Görünüşe göre Elon Musk'ın Twitter'ı, platformdan para kazanmak için yeni bir plan üzerinde çalışıyor. Twitter’ın ‘Coins’ adı verilen bir uygulama içi para birimini test ettiği ortaya çıktı.

İki uygulama araştırmacısı tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre sosyal medya devi Twitter, içerik oluşturucuların platformdan para kazanmasına yardımcı olmayı amaçlayan ‘Coinsadlı bir uygulama içi para birimini test ediyor. Uygulama ayrıca coinlerle satın alınabilecek ‘ödüller’ üzerinde çalışıyor.

Henüz tüm kullanıcılara sunulmayan özellikleri keşfederek bunları Twitter'dan duyuran uygulama araştırmacıları Jane Manchun Wong ve Nima Owji, Twitter’ın ‘Coins’ isimli yeni özelliğini de ortaya çıkardı. Coins’in Twitter'ın mevcut bahşiş verme özelliğinin bir uzantısı gibi görünüyor.

https://twitter.com/wongmjane/status/1610978948044951553

Wong ve Owji tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsünde "Coins, harika içerikleri tweetleyen içerik oluşturucuları desteklemenize imkan tanıyacak” yazıyor. Owji tarafından Aralık ayında paylaşılan bir görsel ise, aynı bölümde kullanıcıların bahşişlerini takip edebilecekleri yeni bir ‘Coins’ sekmesini gösteriyordu.

Şimdilik, Twitter'ın coinler için planlarının tam olarak ne olduğu veya özelliğin ne zaman başlatılacağı belli değil. Ancak hem Wong hem de Owji'nin paylaştığı ekran görüntülerinde, Coins özelliğinin ana kenar çubuğunda görünmesi nedeniyle Twitter'ın en azından uygulamasında coinleri öne çıkarmayı düşündüğünü söyleyebiliriz.

COİNLERLE HEDİYE DE ALINABİLECEK

Uygulama araştırmacısı Wong bir ayrıntı daha keşfetti. Coinler bahşişin yanı sıra ödül için de kullanılabilecek. Wong, insanların başkalarına uygulama içi hediyeler satın almak için coinleri kullanmalarına imkan tanıyan bir ‘ödüller’ özelliği de tespit etti. Twitter’da kullanıcılar bir coinden, 5000 coine kadar hediye alabilecek.

Coin'lerin ne kadara mal olacağı belli değil ancak Twitter'ın muhtemelen Coins alımlarından elde edilen gelirden bir pay alacağı ilk tahminler arasında. 

Bu arada, ‘Coins’ olarak tanımlanan bu özelliğin kripto paralarla bir bağlantısı ise görünmüyor. Şu anda bu özelliğin geliştirilme aşamasında olduğunu da belirtelim. 

(Haber Merkezi / Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...