Facebook profilleri sadeleşecek, bazı hakkında bilgileri kaldırılacak... Son tarih 1 Aralık!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Facebook profilleri sadeleşecek, bazı hakkında bilgileri kaldırılacak... Son tarih 1 Aralık!

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook, gelecek aydan itibaren profillerde yer alan bazı kişisel bilgi alanlarını kaldıracak. Bu alanlar arasında dini görüş, siyasi görüş ve adres bulunuyor. Facebook'un bu hamleyle kullanıcı profillerini sadeleştirmeye çalıştığı düşünülüyor.

Teknoloji devi Meta’ya ait sosyal medya platformu Facebook, kullanıcı profillerindeki bazı alanları kaldıracağını açıkladı. Bu alanlar arasında adres bilgisi, dini görüş, siyasi görüş bulunuyor. Facebook tarafından yapılan bilgilendirmelere göre değişiklik 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

Şirketin bir sözcüsü TechCrunch sitesine yaptığı açıklamada, değişikliğin arkasındaki nedenin sosyal ağın kullanımını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Sözcü yaptığı açıklamada, "Facebook'ta gezinmeyi ve kullanmayı kolaylaştırma çabalarımızın bir parçası olarak bazı profil alanlarını kaldırıyoruz” dedi.

Peki, önümüzdeki ay kaldırılacak alanları doldurmuş olan profillere ne olacak? Facebook yetkilisi açıklamada bu konuya da değinerek, "Bu alanları dolduran kişilere bildirim gönderiyoruz, bu alanların kaldırılacağını bildiriyoruz.” dedi.

Öte yandan, kullanıcılar söz konusu bilgileri Facebook’ta başka yerlerde paylaşabilir ancak artık bu bilgiler için özel bir alan olmayacak.

FACEBOOK’TAN KÜÇÜK BİR ADIM

Değişiklik ilk olarak, bu alanları dolduran kullanıcılara gönderilen bildirimin ekran görüntüsünü tweetleyen sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edildi. Bildirim, kullanıcıların diğer bilgilerinin, geri kalan iletişim bilgileri ve temel bilgilerle birlikte profillerinde kalacağını açıklıyordu.

Facebook'un bu belirli profil alanlarından kurtulma kararı aslında şu anda biraz modası geçmiş birkaç özellikten oluşan platformu düzene sokma çabalarının bir parçası. Facebook'un kaldıracağı bu bilgi alanlarını diğer büyük sosyal medya ağları zaten sunmuyor bile.

Instagram ve TikTok gibi platformlar, kullanıcıların siyasi veya dini görüşler gibi belirli ayrıntılara girmeden kendileri hakkında biraz bilgi paylaşmalarına imkan tanıyan basit biyografilere sahiptir.

Geçmişte, insanlar profillerini ek bilgilerle doldurmayı seviyordu ancak gizlilik ihlalleri ortaya çıktıkça kullanıcılar artık kendilerine ilişkin dijital ortamda fazla bilgi paylaşmak istemeyebiliyor. 

(TechCrunch)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...