Kurgu hikayesi gibi bir hayat: Dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanı vefat etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kurgu hikayesi gibi bir hayat: Dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanı vefat etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilgisayar korsanları arasında önemli bir yere sahip olan Kevin Mitnick, bir yıldan fazla süredir geçirdiği kanser nedeniyle vefat etti. Mitnick. eskiden dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanıydı.

Eskiden dünyanın en çok aranan bilgisayar korsanı olan Kevin Mitnick, bir yıldır mücadele ettiği pankreas kanseri nedeniyle vefat etti. 59 yaşında vefat eden Mitnick, bilgisayar korsanları arasında önemli bir yere sahipti.

KEVIN MITNICK, KENDİ HAYATI İÇİN KURGU ÖYKÜSÜ İÇİN DEDİ

Kevin Mitnick, vefat etmeden önce kendi hayatı için "kurgu öyküsü" gibi dedi. Mitnick'in belirttiğine göre ilk bilgisayar sistemine 1979 yılında sızdı. Ancak 1988 yılında bir şirketin yazılımını kopyaladığı için ceza aldı ve 12 ay hapis yattı.

Mitnick, hapisteyken de durmadı. Gözetim altındayken telefon şirketi Pacific Bell'in bilgisayarlarına ve hükümetin web sitelerine izinsiz girdi. Ünlü bilgisayar korsanı ayrıca binlerce kişinin kredi ve banka kartı bilgilerine de eriştiğini fakat hiç kimseden bir kuruş bile almadığını belirtiyor.

Mitnick, ikinci kez de 1995 yılında bilgisayar korsancılığı ve benzer suçlarla beş yıllık ceza aldı. Bilgisayar korsanı, beş yıl hapiste kaldıktan sonra serbest kalınca bunun bir tatil gibi geçtiğini açıkladı.

Kevin Mitnick, bir kez daha hapse girmedi çünkü kariyerinde değişiklik yaptı. Mitnick, hayatının geri kalanını Beyaz Şapkalı Bilgisayar Korsanı ve Siber Güvenlik Danışmanı olarak devam ettirmeye başladı. Ek olarak siber güvenlikle ilgili de birçok kez eğitimi verdi.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...