Selçuk Bayraktar'dan yeni müjde: Süpersonik Kızılelma geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli ve milli üretim ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ile ilgili yeni müjdeyi BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, duyurdu. İlk uçuşunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Kızılelma'nın sesten daha hızlı gidebilen bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Selçuk Bayraktar, "Kızılelma'nın süpersonik varyantını yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Baykar Teknoloji tarafından yerli ve milli  olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, başarılı ilk uçuşunun ardından dünyanın gündemine oturmuştu. 18 dakikalık bu uçuş Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemi başlatırken, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma ile ilgili yeni bir müjdeyi daha duyurdu.

Selçuk Bayraktar'dan yeni müjde: Süpersonik Kızılelma geliyor

'SÜPERSONİK KIZILELMA GELİYOR'

Kızılelma'nın savaş uçaklarına karşı muharebe edebileceğini söyleyen Bayraktar, muharebe tarihinde devrim yapacak Kızılelma ile ilgili şunları söyledi:

"Bunun yanında çok daha süratli gidiyor. Hatta süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. O daha az kullanılan bir varyant. Sesin üstünde de uçabilen bir varyantı olacak. Bunun yanında KIZILELMA agresif manevralar yapacak."

Selçuk Bayraktar'dan yeni müjde: Süpersonik Kızılelma geliyor

Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Akıncı'yı yapmadan bunu yapmamız mümkün değildi. Formula 1 ekibi gibi çalışan bir ekibiz. Hatta bir anlamda mini İHA'nın geliştirilmesiyle birlikte Kızılelma'nın yazılımıyla satır, satır uğraştım. Şimdi ekibimiz çok daha büyük. Uzmanlık alanım aslında bunların otomatik uçuşu açıkçası. Malazgirt projesini türlü bahanelerle, iftira atarak, karalayarak o dönemin bürokratları durdurdu. Güneydoğu'da arazide çok yoğun çalıştığımız zamanlar, arazide 3-4 senem geçmiştir.

UYDU PROJESİ HEDEFİ

2 sene içinde uydu fırlatma hedefimiz var. Onlarca, yüzlerce uydu fırlatmak gerekebilir. Uzaydaki hedeflerimiz alçak yörünge takım uydularıyla haberleşme ve küresel konumlama sistemi geliştirmek. Aynı zamanda yörünge transfer araçları.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...