Twitter'dan kullanıcıları şaşkına çeviren değişiklik: Profil resimleri artık kare

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'dan kullanıcıları şaşkına çeviren değişiklik: Profil resimleri artık kare

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, marka hesaplarını farklılaştırmaya yönelik bir adım daha attı. Artık Twitter’daki şirket ve marke hesaplarının profil resimleri şahısların profil resimlerinden daha farklı bir tasarıma sahip.

Sosyal medya devi Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasından bu yana birçok yeni özelliği platforma getirerek ve mevcut özelliklerin bazılarını değiştirerek sık sık gündeme geldi. En son Twitter, topluluk kurallarında bazı güncellemeler yaparak başkalarının konumunu ve yerini paylaşan kişilerin hesaplarının askıya alınacağını bildirmişti. Ayrıca Twitter, Instagram, Facebook ve Mastodon gibi bir grup sosyal medya ağını yasaklayıp bu platformlara link veren hesapların askıya alınacağını açıklayarak büyük tepki çekmişti. Twitter, bu kararından vazgeçti ancak şimdi farklı bir özellik ile yine gündemde.

Mikroblog sitesi Twitter, markalar için köşeleri yuvarlatılmış yeni kare profil resmi tasarımını uygulamaya koydu. Yeni profil resmi tasarımıyla marka hesapları diğer hesaplardan daha da farklılaştı. Twitter, mavi tik sorunun çözmek için markaların ‘sarı tik’ alacağını duyurmuş ve geçtiğimiz hafta yeni uygulamayı başlatmıştı. Şu anda örneğin Twitter Business resmi hesabına girdiğimizde bir şirket hesabının bir şahıs hesabından oldukça farklı göründüğünü anlıyoruz. Çünkü hem kara bir profil resmi var hem de sarı tik bulunuyor. Ancak mavi tik satın almış olsun ya da olmasın bir şahıs hesabının profil resmi ise yuvarlak.

Twitter'dan kullanıcıları şaşkına çeviren değişiklik: Profil resimleri artık kare

TWİTTER SARI TİKLİ HESAPLARA KARE PROFİL RESMİ UYGULADI

Görünüşe göre bu kare profil resimleri, yalnızca altın rengi sarı tik almış işletme hesaplarına uygulanıyor. Örneğin, teknoloji sitesi The Verge'ün mavi tikli hesaplarının profil resimleri yuvarlak. Bu arada, kare profil resmi değişikliği, Twitter profil resmini özellikle yuvarlak şekil için tasarlayan markaları beklenmedik şekilde zora sokabiliyor. Örneğin, @TwitterOneTeam hesabının profil resmi yuvarlak tasarımı uygun bir şekilde ayarlanmıştı ancak resim kare olunca profil biraz karışık görünmeye başladı. 

Bununla birlikte, şahıs hesapları ve sarı tiki bulunmayan hesaplar yuvarlak profil resmi tasarımına, markalar kare profil resimlerine sahipken, NFT profil resimlerine sahip Twitter Blue abonelerinin ise altıgen profil resmi tasarımına sahip olması bekleniyor.

Twitter'ın sunduğu tek yeni özellik kare profil resimleri değil. Ayrıca bir profildeki onay işaretinin yanında duran ve bir hesabın diğeriyle olan bağlantısını gösteren daha küçük yeni bir kutucuk da sundu. @TwitterBusiness hesabında da gördüğümüz üzere, sarı tikin yanında küçük bir kutucukta Twitter logosu görünüyor, buraya tıkladığımızda uygulama bizi Twitter’ın ana hesabına yönlendiriyor. Sarı tike tıkladığımızda ise uygulama bir ekran çıkararak ‘onaylanmış hesap’ bilgilendirmesi yapıyor. 

(The Verge)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...