Fas stiliyle masalsı bir yuvaya kavuşun | Tacihane

- Güncelleme:
Fas stiliyle masalsı bir yuvaya kavuşun | Tacihane

Türkiye Cumartesi Haberleri

Fas dekorasyon stilinde bakır ibriklerden vazolara, aynalı örtülerden toprak çanaklara bütün etnik aksesuarları buluşturarak masalsı bir eve sahip olabilirsiniz.

Fas ya da Moroccan tarzı; zarif renkleri, zengin kültürü ve masalsı dokuları ile görenleri etkileyen, doğu ülkelerinde oldukça sık uygulanan bir dekorasyon stilidir. Bu stili daha iyi tanımanız için bohem ve eklektik stilleri bir arada düşünmenizi istiyoruz. Birbirine çok benzeyen bu üç tarzda; eklektik stil biraz daha özgür, bohem daha salaş, Moroccan da hepsine göre daha egzotik.  Oryantalist ögeleri fazlasıyla barındıran bu tarz için olmazsa olmazlara başlamadan önce uyaralım: Bu stil size ilk etapta karışık, daha sonra da çekici görünecek. Söylemedi demeyin!

Fas stiliyle masalsı bir yuvaya kavuşun | Tacihane

Moroccan ise “Faslı, Fas’a ait olan, Fas stili olarak bilinir. Kısacası Fas kültürü ve dekorasyon stili Moroccan olarak anılıyor. Bu yerel akım, şimdilerde dekorasyon alanında bir rüzgâr gibi esiyor. Canlı renkler özgür biçimde bir arada kullanılıyor.

Fas stiliyle masalsı bir yuvaya kavuşun | Tacihane

RENK CÜMBÜŞÜ

Etnik denilince akla gelen bütün aksesuarları kullanabilirsiniz. Fenerler, geometrik detaylara sahip avizeler, el işçiliğiyle yapılan her şey…  Bu etnik aksesuarlarla aradığınız masalsı havayı kolayca yakalayabilirsiniz. Bütün canlı renklerin bir arada kullanıldığı bir renk cümbüşü düşünün.  Şimdiyse bu canlı tonlarla bir arada kullanılabilecek olan aksesuarları toplamaya koyulun.  Bakır ibrikler, tepsiler, topraktan çanaklar, seramik sürahiler, vazolar, tabaklar, biblolar kısacası etnik esintiler…

Fas stiliyle masalsı bir yuvaya kavuşun | Tacihane

Yine el emeği göz nuru aynalı ya da işlemeli örtüler, boncuklu ve yöresel kumaşlar da bunlara dâhildir. Mesela dilerseniz Fas stiline sahip olan bir Moroccan evinde rengârenk seramik tabakları duvardan duvara dizerek asabilirsiniz. TACİHAN YONGACI'NIN HABERİ

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...