Kışın da ön plana çıkacak! Fularlar her mevsim tahtını koruyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kışın da ön plana çıkacak! Fularlar her mevsim tahtını koruyor

Türkiye Cumartesi Haberleri

Geçmişten günümüze gardırobun eksilmeyen parçası olan fularlar, güneşli günlerin yanı sıra kış aylarında da birçok farklı kullanım imkânı sunarak kombini zirveye taşıyor.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ

Renk renk, çeşit çeşit modelleriyle karşımıza çıkan fularlar, kadınların hem günlük kullanımlarında hem de şık kombinlerinde vazgeçilmez aksesuarlarından biri. Bir araya geldiği parçalardaki etkisiyle ilgi odağını tamamen değiştiren bu aksesuar, çoğunlukla boyun kısmına bağlanarak kullanılsa da son zamanlarda birçok şekilde tercih ediliyor.

Hem kış hem de yaz aylarına oldukça yakışan fularların nasıl ve nerelerde kendine yer bulabileceğini listeledik...

Boğaza atılan düğümler: Senelerdir en çok tercih edilen tarzlardan biri. Tam ortadan boğazınıza sardığınız fuların kalan parçasını yine ortalayarak düğümlüyorsunuz. Yazın cıvıl cıvıl renkleriyle kombininize enerji katarken, kışın boğazsız giysilerde üşümenizi engelleyecek bir aksesuara dönüşüyor.

Kemerlerden sıkıldınız mı: Her ne kadar piyasada çeşit çeşit kemerler satılsa da alışılmışın dışında olacağı için belinize fular takmaya ne dersiniz? Direkt kemer gibi bütün belinizi çevrelemenin yanı sıra iki kemer tokasına geçirip düğüm atarak beli bol gelen pantolonunuzu daraltabilirsiniz. Katacağı şıklık da cabası…

Gömleklerle birleştirin: Fular denince akla ilk olarak boynu açıkta bırakan giysiler gelse bile gömleklerle de fular kullanmak mümkün. Fuları gömleğin yakasına sarın ve ortada fiyonk şeklinde düğümleyin. Hem başka bir aksesuar takmanıza gerek kalmayacak hem de sade bir gömleğin bir anda bütün havasını değiştirecek.

Çantalarınızdan sarkıtın: Günümüzde artık en çok tercih edilenlerden biri de çantaya fular bağlamak! İster çantanın tutma yerini tamamen fularla sarın isterseniz kol askısına bir fiyonk yapın. Desenli bir fularla sokak modasını yakalarken, simli ya da pullu bir fular desteğiyle çantanızı şık bir akşam yemeğine hazır hâle getirebilirsiniz.

Takı ve tokanın yerine aday: Yazın olduğu gibi kışın da saçlarınıza takacağınız fular ile vintage bir görünüme kavuşabilirsiniz. Saçlarınızı atkuyruğu yapın ve saten bir fuları üzerinden bağlayın. Basit ama uğraşılmış gözüken bir saç ortaya çıkacaktır. Öte yandan fularları kolye ya da bileklik olarak da kullanabileceğinizi unutmayın.

Kabanları renklendiriyor: En çok koyu renklerde tercih edilen kabanlar artık sıkıcı gelmeye başlamış olabilir. Fuları ister kabanın yakasına geçirin ister tek bir omzunuza atın ya da düğme kısmına bağlayın. Nasıl tercih ederseniz edin, sizi iyi hissettirecek özenli bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kışın da ön plana çıkacak! Fularlar her mevsim tahtını koruyor

VEDALAŞMANIZA GEREK YOK!
Fondöten lekesi kâbusunuz olmasın

Çoğu kadın makyaj yapmaya başladığı günden bugüne en az bir kere fondöteni kıyafetine sıçratmıştır. Fondöten lekesi diğer ürünlere göre maalesef oldukça meşakkatli...  Toz fondötende biraz daha şanslısınız ancak yağlı fondötende işiniz zorlaşıyor. Hatta öyle ki yanlış müdahale ile kıyafetinizle vedalaşmanız bile söz konusu olabiliyor. Eğer istenmeyen bir durumla karşılaşırsanız ilk yardımcınız tıraş köpüğü! Lekenin üzerine köpüğü sıkıp makineye atın. Eğer hâlâ çıkmadıysa bulaşık deterjanı ile köpürtün ve biraz bu şekilde bekletin. Lekeli bölgeyi ovalayın ve temiz bir bez ya da havlu ile bastırın. Ardından soğuk suyla duruladığınızda lekeden eser kalmadığını görebilirsiniz. Mutfakların vazgeçilmezi olan sirke de lekelerle savaşta sizin yanınızda olacaktır.

Kışın da ön plana çıkacak! Fularlar her mevsim tahtını koruyor

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

>>Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

>>Halınıza çay döküldüyse, çay dökülen bölgeye bir miktar bulaşık makinesi parlatıcısı dökün ve bir saat kadar bekletin. Ardından bezle silin. Kolayca çıktığını göreceksiniz.

>> Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız, kar gibi beyaz olmasının yanı sıra kötü kokmadığını da fark edeceksiniz.

>>Dudakları dolgunlaştırmak için en çok kullanılan bitkisel metotlardan biri baldır. Bal hem dudaklardaki ölü derilerin giderilmesinde hem de dolgunlaştırılmasına yardımcı olacaktır.

>>Çatal bıçaklarınızı parlatmak istiyorsanız bir kovaya sıcak su doldurun. Üzerine beyaz sirke, karbonat ve limon tuzu ekleyerek bekletin. Yemek takımınız ilk günkü hâline dönecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...