İstanbul Boğazı'nda 2. mayın iddiası asılsız çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul Boğazı'nda 2. mayın iddiası asılsız çıktı

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

İstanbul Boğazı’nda akşam saatlerinde yeniden mayın bulunduğuna dair ihbar asılsız çıktı. Bölgeye giden ekipler cismin mayın olmadığını tespit etti.

Sabah saatlerinde de İstanbul Boğazı açıklarındaki bir ticari gemi mayın benzeri bir cisim tespit edildiğini duyurmuş bölgeye intikal eden Sualtı Savunma Timleri (SAS) mayın benzeri cismi etkisiz hale getirmişti. Akşama doğru ikinci ihbarda Sarıyer açıklarından geldi.

MAYIN DEĞİLMİŞ

Sarıyer-Garipçe açıklarında görülen mayına benzer cisim ihbarı alan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) timleri bölgede çalışma başlattı.Çalışmaların ardından ekipler, bulunan cismin mayın olmadığını tespit etti.

RUS VE UKRAYNA MAKAMLARI İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Sabah saatlerinde bulunan ilk mayının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'da "Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor. Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor.” açıklamasında bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...