Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 1 hafta işkence edip, elektrik vererek öldüren sanığa iyi hal indirimi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Yaşam

1 hafta işkence edip, elektrik vererek öldüren sanığa iyi hal indirimi

Son Güncelleme: 25 Kasım, 2017 - 12:44
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
1 hafta işkence edip, elektrik vererek öldüren sanığa iyi hal indirimi
Fotoğraf Başlığı 1 hafta iskence edip, elektrik vererek öldüren saniga iyi hal indirimi

Batman’da, erkeklerle telefonla görüştüğünü öne sürdüğü kız kardeşi 16 yaşındaki Amine Demirtaş’a 1 hafta boyunca pense, tahta ve plastik sopalarla işkence eden, daha sonra vücuduna su döküp, elektrik vererek öldüren 29 yaşındaki Kasım Demirtaş’ın ’Eziyet çektirerek kardeşi kasten öldürme’ suçundan yargılanması tamamlandı. Kasım Demirtaş’ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve gösterdiği pişmanlığı ’iyi hal’nedeni sayarak, cezayı ömür boyu hapis cezasına indirdi.

Kaydet
a- | +A

Aynı dosyada yargılanan anne Adalet ve baba Mehmet Mahsum Demirtaş’ın ise beraatlerine karar verildi. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu karara karşı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yaptı. Batman’da 31 Temmuz 2016 günü 112 Acil’e yapılan ihbarda, Huzur Mahallesi’ndeki bir evde yaralı bir kadın olduğu bildirildi. Bölgeye giden sağlık ekibi, Amine Demirtaş’ın öldüğünü belirledi. Yapılan incelemede, genç kızın vücudunda mor, sarı ve yeşil renklerde çok sayıda darp izi ile kesik, kemik kırıkları olduğu ve elektrik verilerek öldürüldüğü saptandı. Çağrılan polis ekiplerinin yaptığı incelemedeevde elektrik akımı vermeye yarayan üçlü priz, kablo parçaları, metal parçası, pense, cımbız, pet şişe, kova, ıslak bez ve 90 santimlik tahta sopa bulundu. Yapılan otopside, Amine’nin sırt ve kalçasında yaygın şekilde sopa darbelerine bağlı bir haftalık yaralar, kabuk tutmuş yara izleri, kol kemiklerinde kırık, göğüste yara sıyrıkları, sol diz ve bacağında kemiğe kadar uzanan kesikler, alın bölgesinde yaralanma ve yırtık tespit edildi. Kızın cenazesi, otopsinin ardından defnedilirken, olayla ilgili araştırma başlatıldı. İfadesi alınan kızın kardeşi C.D., ağabeyi Kasım’ın, Amine’ninbaşka erkeklerle görüştüğünü öne sürüp,telefon ve şifresini istediği, ablasının vermemesi üzerine de tahta sopa ile onu dövdüğünü söyledi.C.D., babasının ağabeyine, Amine’yi döverken başına vurmamasını, annesinin de fazla dövmemesini söylediğini anlattı. C.D., odaya baktığında ağabeyi Kasım’ın, bir ucunu sivrilttiği prize takılı kabloyu Amine’nin dizine değdirdiğini söyledi.

1 HAFTA İŞKENCE GÖRDÜ
C.D.’nin ifadesi üzerine gözaltına alınan genç kızın babası 51 yaşındaki Mehmet Masum, annesi, 53 yaşındakiAdaletve ağabeyi Kasım Demirtaş tutuklandı.Adli Tıp’tan alınan raporda, Amine’nin vücudunda beden travmasına bağlı yumuşak doku zedelenmesi,iki kolunun önlerinde kırıklar ve beyin kanaması tespit edildi, kızın ölümünün vücuduna elektrik verilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Raporda, Amine’ninvücudundaki yaralanmaların, olay gününe kadar olan bir haftalık süreçte oluştuğunun tespit edildiği ifade edildi.

SAVCI: BACAKLARINA ELEKTRİK VEREREK ÖLDÜRDÜ
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, anne Adalet ve baba Mehmet Masum Demirtaş hakkında ’İcrai davranışa eşdeğer ihmali davranışla eziyet çektirerek alt soyu kasten öldürme’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar, ağabey Kasım Demirtaş hakkında ise ’Eziyet çektirerek kardeşi öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. Soruşturma sürecinde, tutuklu baba ve anne ise 4 ay sonra tahliye edildi. İddianamede, Amine’ninbir hafta boyunca aldığı darbelerle eziyet çekerek öldüğünü belirten savcı, Kasım Demirtaş’ın erkeklerle telefonla görüştüğünü öğrendiği kardeşini, 1 haftalık süreçte kimi zaman elle kimi zaman tekme atarak kimi zaman da tahta ve plastik sopalarla baş bölgesi dahil olmak üzere vücudunun bir çok yerinden darp ettiğini vurguladı. Şüphelinin bir ucunu prize taktığı kablonun metal kısmını genç kızın bacaklarına değdirerek elektrik verdiğini ifade eden savcı, Amine Demirtaş’ın eziyet çektirilerek öldürüldüğünü kaydetti.

Kasım Demirtaş iddianameye yansıyan ifadesinde kardeşinin telefonla erkeklerle görüştüğünü duyduğunu söyleyerek, şöyle dedi: "Telefonu istedim. Sürekli inkar etmesi nedeniyle sinirlendim. Vücudunun farklı yerlerine ve başına birçok kez tekme, tokat, tahta sopa ve plastikle vurdum. Ne kadar kendisini dövsem sonuç alamayacağımı anladım. En son korkutmak için bir ucunu prize taktığım kablonun ucunu 5-6 kez diz altlarına ve bacaklarına değdirdim. Korksun diye önce ıslattım, sonra bir kablo parçası ile elektrik vermek istedim. Kablonun bir ucunu yerdeki prize, diğer ucunu ayaklarına tuttum. 5-6 kez kısa süreli elektrik verip, çekiyordum. Bayılma numarası yaptığını düşündüm."

"SU DÖKTÜM, AYILMAYINCA ELEKTRİK VERDİM"
İddianamenin kabulünün ardından sanıklar Kasım Demirtaş’ın tutuklu, Adaletve Mehmet Masum Demirtaş’ın tutuksuz yargılaması Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İlk duruşmada, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliği’nin davaya katılım talepleri kabul edildi. İfadesinde kardeşini dövdüğünü kabul eden Kasım Demirtaş, şunları söyledi: "Kardeşimi canavarca hisle öldürmedim. Facebook hesabıma kardeşimle ilgili mesaj geliyordu. Kardeşime telefon kullanıp kullanmadığını sordum. Sürekli evden kaçıyordu, psikolojisi bozuktu. Mesajlarda kardeşimin başkalarıyla ilişkiye girdiğini söylüyorlardı. Kardeş katili değilim. Mesajlar psikolojimi bozdu. Amine’ye telefon kullandığını bildiğimi söyledim. Kendisine karışamayacağımı söyledi. Amine kapalı olmasına rağmen bana gönderilen mesajlarda açık saçık fotoğraf vardı. Fotoğrafın ona ait olduğunu gördüm. Fotoğraf ve mesajları Amine’ye gösterdim. Yalan söyleyince tokat attım. Hakaret edince sopa ile kalça ve baldırına birkaç dakika vurdum. Kapıyı kilitlemiştim. Sonra yatakların arasından telefonu çıkardı ancak şifresini vermedi. İki tokat atınca şifreyi açtı. Mesaj kutularını şifrelemişti. Şifreleri isteyince hakaret etti. Kapıdan kaçmaya çalışırken kaydı ve yere düştü. Düştükten sonra sesi kesildi. Ayılması için su döktüm. Ayılmayınca prize kablo taktım. Kablonun uçlarını çakmakla yakarak, bakır kısmını ortaya çıkardım. Yanımdaki sopaya bağladım. Ayılması için parmak uçlarına birkaç kez dokundurdum. Kaynakçı olduğum için zarar vermeyeceğini düşündüm. Annem ve eşim Amine’nin elbiselerini değiştirdiler."

Anne Adalet Demirtaş ise öldürülen kızının saçkıran hastalığına yakalandığını ve psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek, "Kızım 8 kez evden kaçtı. Oğlum dövmüş. Benim bundan haberim yoktu. Kızımın başka erkeklerle görüştüğünü bilmiyorum. Olay günü eve geldiğimde Amine yerde yatıyordu. Kıyafeti ıslaktı, ısınması için üstünü değiştirdik. Kıyafetini çıkardığımda kollarında morluk vardı. 16 yaşına kadar o çocuktan hayır görmedim" dedi.

Savcılık ifadesinde oğlu Kasım Demirtaş’ın Amine’yi dövdüğünü gördüğünü ve sırtına ve kafasına vurmaması için uyardığını söyleyen baba Mehmet Mahsum Demirtaş ise mahkeme ifadesinde oğluna, kızını dövmesini ya da öldürmesini söylemediğini öne sürdü.

’İYİ HAL’ İNDİRİMİ
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kasım Demirtaş’a, ’Eziyet çektirerek kardeşi karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.Sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve gösterdiği pişmanlığı indirim nedeni sayan mahkeme, ’İyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı ömür boyu hapis cezasına indirdi. Mahkeme heyeti, anne Adalet ve baba Mehmet Masum Demirtaş’ın ise kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlerine hükmetti. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kararın yasaya ve usullere aykırı olduğu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yaptı.

Yazar : SEVDA ALTUNBAS
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 25 Kasım, 2017 - 12:44
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
  • 4
    Panter Emel lakabı ile tanınıyordu! Yeşilçam oyuncusu Emel Yıldız hayatını kaybetti
    Panter Emel hayatını kaybetti!
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeydi! Hevsel Bahçeleri'nde uyuşturucu ele geçirildi
Hevsel Bahçeleri'nde uyuşturucu ele geçirildi
Kaydet
Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı!
Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı!
Kaydet
ABD’de hastanede silahlı saldırı! 1 ölü, 1 yaralı
ABD’de hastanede silahlı saldırı! 1 ölü, 1 yaralı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası