Hacı olma şerefine ulaştılar

Düzenleyen:
Hacı olma şerefine ulaştılar

YAŞAM Haberleri

Her sene iki milyondan fazla Müslümanın hacı olmak için ziyaret ettiği mübarek topraklarda bu sene, salgın sebebiyle mahzun bir hac dönemi yaşanıyor.

Suudi Arabistan hükûmetinin son derece sıkı sağlık tedbirleri altında hac yapma imkânı bulan sınırlı sayıda Müslüman, dün hacı oldu. Haccın farzlarından biri olan Arafat vakfesinin ardından Müzdelife vakfesini yapan hacı adayları gece yarısından itibaren Camerat’taki büyük şeytana yedi taş attı. Geçmiş senelerdekinden farklı olarak işaretlenen noktaların dışında taş atılmasına izin verilmediği görüldü. Mina’da şükür kurbanları kesilen hacı adayları, yine gruplar hâlinde geldiği Kâbe-i Muazzama’da haccın son farzı olan ziyaret tavafını yaparak hacı olma şerefine nail oldu. Hac ve Umre Bakanlığı tarafından hazırlanan Mina’da hazırlanan özel misafirhanede kalan hacılar, bayramın iki ve üçüncü günleri de şeytan taşladıktan sonra hac görevini tamamlamış olacak.
Hacı olma şerefine ulaştılar
Büyük şeytana geçmiş yıllardakinden farklı olarak işaretlenen noktaların dışında taş atılmasına müsaade edilmedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...