Yılda 15 gün açıyor, koparmak bir servete mal oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yılda 15 gün açıyor, koparmak bir servete mal oluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Özellikle Doğu illerinde yetişen ve yılda sadece 15 gün açan ters laleler görsel şölen sunuyor. Ters lalelerin bir tanesini koparan kişiye ise 80 bin 465 lira idari para cezası kesiliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında "Ağlayan Gelin" ile "Hüzün Çiçeği" olarak bilinen ters laleler, Elazığ’ın Arıcak ilçesinde ilkbaharla birlikte görsel şölen sunuyor.

Karların erimeye başlamasıyla birlikte dağlık bölgelerde yetişen ve halk arasında ''Ağlayan Gelin' ve 'Hüzün Çiçeği' adı verilen ters laleler, Elazığ'ın Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde tabloları aratmayan görüntüler oluşturdu.

GÖRSEL ŞÖLEN 2 HAFTA SÜRÜYOR

Halk arasında 'sevdiğine kavuşamadığı için ağlayan gelin'i temsil ettiğine inanılan ters lalelerin görsel şöleni yaklaşık 2 hafta sürüyor.

İlkbahar mevsiminde kısa süreli çiçek açan ters laleler, dağlık bölgelerin yanı sıra, ilçeye bağlı yüksek rakımlı köylerde yaşayanlar tarafından bahçelere ekilerek nesli tükenmesin diye koruma altına alınıyor.

Ters laleler Elazığ'ın yanı sıra Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman, Hakkari, Van, Şanlıurfa, Şırnak ve Muş'ta görülüyor.

Yılda 15 gün açan ve nesli tehlike altında olan ters lalelerin bir tanesini koparan kişiye 80 bin 465 lira idari para cezası kesiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...