En yoksul ülkenin zengin kralı Antalya'da! Bilgi verirken bile diz çöküyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En yoksul ülkenin zengin kralı Antalya'da! Bilgi verirken bile diz çöküyorlar

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olarak gösterilen Esvatini’nin zengin kralı 3. Mswati, Belek’te düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı. 15 eşi ve 36 çocuğu bulunan krala ilgi ise büyüktü. Yanındaki diplomatların krallarına bilgi verirken diz çökmesi forumda ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

38 yıldır iktidarda bulunan ve en zengin 15 devlet başkanı arasında yer alan 3. Mswati, Antalya Diplomasi Forumu’nda dikkatleri üzerine çekti. Lüks yaşantısıyla bilinen ve gösterişli partileriyle tanınan Kral eleştirilerin de hedefi oluyor. Kral Mswati geleneksel kıyafetleri ve asasıyla da dikkat çekiyor.

50 MİLYON DOLAR MAAŞ ALIYOR

Ülkesi yoksullukla boğuşan 3. Mswati devletten yıllık 50 milyon dolarlık maaş alıyor. 3. Mswati ülkede şeker rafinerisi, otel zincirlerinin sahibi ve büyük bir yatırım holdingi yönetiyor. Mswati’nin 62 adet de lüks otomobili de var.

En yoksul ülkenin zengin kralı Antalya'da! Bilgi verirken bile diz çöküyorlar - 1. Resim

15 EŞİ VAR

Ülke nüfusunun yüzde 65’inden fazlası günde 1.25 doların altında gelirle geçiniyor, işsizlik ise yüzde 40 düzeyinde. 82 yıl tahtta kalan Kral 2. Sobhuza’nın oğlu Kral Msawati’nin 15 eşi var. Kral 3. Mswati, "Ngwenyama" ya da “Aslan” olarak da biliniyor. Ülkede erkeklerin ortalama yaşam süresi 54, kadınların ise 60.

Esvatini Kralı 3.Mswati Antalya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. 1

Esvatini Kralı 3.Mswati, Antalya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...