Tabii ki Beşiktaş!

A -
A +
Okuyucularım derbi tahmini yapmamı istiyorlar; “Galatasaray mı yoksa Beşiktaş mı, hangisi kazanır?” diye.
Tereddütsüz “Beşiktaş” diyeceğim demesine de hangi Beşiktaş’ı baz almalıyım? 
Rizespor’u ligde gol yağmuruna tutanı mı yoksa kupada çile çekeni mi? Ya da Hatay önünde zorlanan Beşiktaş’ı mı? 
...Ki; Hatay maçı bu derbinin provasıydı. Sergen Hoca; o maçta Beşiktaş’ı 4-3-3 oynatırken önde Aboubakar’ın iki yanına Larin ve Ghezzal’ı yerleştirip merkezde de Necip, Atiba, Josef’le başlayarak aslında takımın savunma direncini artırmak istedi ama top öne yeterince taşınamadığı için beklediğini alamadı. O yüzden Kupadaki Ç.Rize maçında Oğuzhan ile Mensah’ı denedi. 
Her ne kadar bu maçın havası da kadrosu da stratejisi farklı olsa da sanırım derbinin on biri orta saha düzeniyle şekillenecek.
 
Terim faktörü!
 
Malum bir tarafta kurt Hoca Fatih Terim diğer tarafta sezonun flaş çıkış yapan ismi Sergen Yalçın. 
Yüksek hırs taşıyan bu iki teknik adamdan hangisi Pazar akşamı sevinen taraf olacak? 
Tecrübe ve akıl mı yoksa dinamizm ve sağduyulu coşku mu derbiyi kazanacak? 
Doğrusunu isterseniz tüm şimşekleri üzerine çeken söylemleriyle dikkatleri derbi dışına taşıyan Fatih Hoca her zamanki gibi büyük oynuyor.
 
“Tek kurtarıcı benim” tavrı!
 
Görüntü şu... Fatih Hoca -Faruk Süren ve Ünal Aysal dönemindeki- “Yönetimi yıpratma” stratejini bu defa da Mustafa Cengiz ve ekibine karşı uyguluyor. Yine bir hamle ile birçok taşı yerinden oynatarak hem içeriye hem de dışarıya “Tek kurtarıcı benim” mesajını vermek istiyor. 
Peki gerçek bu mu ya da?
 
Terim bırakıyor mu? 
 
“Sadece Galatasaray’a sözüm var” sitemi ilk anda “Hoca vedaya mı hazırlanıyor?” sorusunu akıllara getiriyor olsa da işin aslı başka. 
Gaye sandığınız gibi ne acıtasyon yapmak ne de “Valizim elimde gidiyorum” diye yönetime aba altından sopa göstermek.
Bir düşünün Fatih Hoca  Galatasaray’dan Mayıs ayında gerçekten ayrılacak olsa Kulübün finansal durumunu bile bile “İrfan Can Kahveci’yi de Edin Visca’yı da istiyorum” der mi? Diyor. O halde...
 
Ne yapmak istiyor? 
 
Fatih Hoca hem finansal açıdan gerçekleşmesi zor transfer talebi hem de “Yalnız kaldım” çıkışıyla yönetimi köşeye sıkıştırmak mı istiyor yoksa bu polemikle dikkatleri üzerine çekerek hem rakibi Beşiktaş’ın hırslanmasını önlemeye hem de takımı üzerindeki baskıları azaltıp derbi atmosferini Galatasaray lehine çevirmek mi istiyor? Hocayı birazcık tanıyorsam ki, iyi tanırım bence ikincisi. 
Nitekim; ne Terim ne de başkan Cengiz savaş baltalarını alıp da cenke tutuşmuş değil. 
Öyle olsa Arda meselesi gündeme ilk geldiğinde “Sıkıldım” diye Terim’i geri çeviren başkan sonra bu transfere rıza gösterir miydi? Gösterdi, niçin “hesap-kitap meselesi!
Bence şu an da yine bir ikili herkesin gözü içine bakarak tuluat yapıyor. 
 
BİR SORU——-
Sergen Yalçın’ın sezon başı o kısıtlı kadrosu Fatih Terim de olsa Galatasaray ne yapardı?
———
 
Galatasaray avantajlı
 
İmkan ve fırsat noktasında kadro derinliği olarak Sergen Yalçın’ın eli hâlâ sınırlı, avantajlı olan Galatasaray ama bu sahaya yansımıyor. Mesela Falcao? 
Bir düşünün bu futbolcu Sergen Hoca’nın elinde olsa Larin ve Aboubakar gibi parlatır mıydı yoksa limon gibi sıkıp posasını mı çıkarırdı? Cevaplarınızı duyar gibiyim, detaya gerek yok.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.