Kartal’ı Diagne uçurdu

A -
A +

“Tabii ki Beşiktaş” demiştim. Ancak ne G.Saray’ı eksik bırakan Diagne’nin çılgınlığı ne de Josef’in ustalığı vardı hesapta...

Bravo Sergen Yalçın... Doğru daima kazanır...                
Doğrusu devlerin oyunu Beşiktaş-G.Saray adına yakışan bir mücadeleydi. O ağır zemindeki oyun Larin ve Marcao’nun heyecan veren pozisyonları Josef ve N’Koudou’nun golleri ne yalan söyleyeyim içimi ısıttı.
Üzüntüm Diagne’nin kırmızı kartı hak eden o kontrolsüz ve sorumsuz tabanıydı. Hem kendini yaktı hem de Galatasaray’ı. Yazık!
* * *
“Keşke bitmese” dedirten mücadele başlar başlamaz iki teknik adamın satranç oyununa dönüştü.
Arda Turan’ın oyun liderliğini yaptığı Galatasaray’da orta sahaya direnç kazandırmak adına Fatih Terim’in -Emre Kılınç yerine- sürpriz Etebo seçimi ve çift ön liberolu oyunu dâhice görünse de aslında kumardı.
Bu şekilde Terim hem Josef ve Atiba’ya baskı uygulayıp hücum düşüncesini kırmak suretiyle Larin, Ghezzal ve Aboubakar’ın pas yolunu kapatarak Beşiktaş’ı durdurmayı amaçladı, aslında ilk yarı başarılı da oldu.
Diyeceksiniz ki “Larin az daha golü atıyordu.”
Doğru ama o tamamen Marcao’nun bireysel hatasıydı. Etebo tercihinin diğer amacı Belhanda ve Oğulcan’ı rahatlatıp, Diagne’yi daha çok topla buluşturmaya yönelikti, bu amaca hizmet etmek üzereydi ki, Diagne’nin atılması tüm dengeleri bozdu. Mental yorgunu Terim, kalan bölümde hiç değilse 1 puanı kurtarmak için Arda ve Belhanda’yı kenara alıp Donk ve Babel hamlesine yönelse de kâr etmedi.
* * *
Sonuçta lider Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın üstün oyun bilgisi, taktik zekâsı, doğru maç stratejisi ve harika oynatan Rıdvan’ın asistinde Josef De Souza’nın golüyle zor maçı tarihi bir zafere dönüştürmeyi bildi. Yolun açık olsun Kartal.

MAÇIN ADAMI: Josef De Souza

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.