Teixeria’nın kumaşı!

A -
A +

Müthiş keyif aldığım bir maçtı, futbol oynama isteği ile dolu iki takımın mücadelesi.
Garanti pas oyununu Benatia ile en geriden kurup, oynayan Karagümrük karşısında Beşiktaş’ın işi kolay değildi. Hele Sergen Yalçın’ın Atiba’sız on bir tercihinde 8+3 zorunluluğu sebebiyle yeni transfer Alex Teixeria ve yanında Salih’e yer vermesi aslında büyük riskti.
İkinci yarıda çift sarıdan kızarmaz mı Salih. Yazık! Verilen şans böyle mi değerlendirilir?
Bu iki yumuşak adam ile orta saha direnci zayıflayan Beşiktaş hem hücum hem de savunmada Karagümrük’e avantaj sağlarken Ahmed Musa’nın mutlak bir pozisyonda topu direğe çarptırması oyunun seyrini değiştiriverdi.

Kumaşı harika
Gole kadar oyunda hiç görünmeyen Alex sakatlık geçiren rakibi Biglia’dan aldığı topu harika bir falso ile gol yaparak hem zekasını, hem kalitesini, hem fırsatçılığını gösterdi, hem de Beşiktaş’ı rahatlatan adam olarak “assolist” diye adını neona yazdırdı. Kısaca riske değdi mi değdi. Helal olsun Sergen Hoca’m. Ancak Şampiyonlar Ligi için bu riskli kurgu yeter mi sanmam.

Duvar nasıl aşılır?
On kişi kalan Kartal için asıl soru, “Karagümrük duvarı nasıl aşılır”dı?  Aslında zoru başarmanın yolu Kartal’ın önde yapacağı baskılarla Batshuayi’yi çokça topla buluşturup pozisyonlar ve goller üretebilmekti en başından beri. Nitekim Rıdvan’ın bindirmeleri, Larin ve Ghezzal’ın ortaları Batshuayi’yi pozisyondan pozisyona soktu. Batshuayi direğe takılmasa bir adım öne çıkardı ama gelecek adına iyi bir ışık!

MAÇIN ADAMI: Alex Teixeria

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.