Efsane boksörler kahvaltıda buluştu, Boksun altın çağı başlıyor

A -
A +
Aralarında Cemal Öner, Ali Can Ay, Aydın Bayır, Fikret Kaman, Hasan Rüzgar, Tuncay Sipahi, Ömer Lütfi Bilir, Cevat Aladağ, Selami Karakelle, Torun Kuyumcu (Yusufoğlu), Timur Gündoğdu, Ünver Bayram ve Yenilmez Aydın gibi efsanelerin yer aldığı 100’e yakın milli boksör dün Bahçeşehir Gölet Balık Lokantası’nda kahvaltıda buluştu.  
Efsane boksörler kahvaltıda buluştu, Boksun altın çağı başlıyor
HAYAT NE ACIMASIZ
“Boksun duayenleri buluşma”sına davetliydim, tam 40 yıl öncesine gittim, sevginin, saygının zirve yaptığı döneme. O bağlılık inanın ilk günkü gibi taze ve heyecan doluydu, sevindim. Gözlerim, eski efsane federasyon başkanı Cemil Erkök’ü, Ahmet Cömert’i, Metin Ünüvar’ı, Taşkın Konuralp’i, Caner Doğaneli’yi, başkan yardımcısı Hüseyin Yıldırım’ı, teknik madamlarımız Yurdakul Güleren’i, Fuat Yurtsever’i, Satılmış Varlık’ı, Mustafa Ünal’ı, İrfan Polat’ı, Nazif Kuran’ı, Kemal Sonunur’u, Sebahattin Burcu’yu, Bülent Kiter’i, Bülent Sümer’i aradı. 
 
RÜZGAR’IN ALTIN ELDİVEN’İ
Malasef, hocaların hiç biri yoktu. Hayat! Yaşayanlara sağlıklı ömürler dilerim. Sadece Hasan Rüzgar vardı, yanı başımızda… Altın Eldivenler kitabını kaleme almış ve dağarcığındaki hatıraları kurumsal hafızaya kazımıştı. Torunu Batuhan’a ve kapak tasarımını yapan sevgili Nazmi Menteş’e teşekkür ederim. 
Efsane boksörler kahvaltıda buluştu, Boksun altın çağı başlıyor
AYHAN’IN MESAJI
Bu defa medyadaki duayen isimler Orhan Ayhan’ı, Talay Erker’i, Ergun Emek’i, Hayati Telgeren’i, Celal Demirbilek’i aradı. Maalesef, yine hüzünlendim… Aralarında hakkın rahmetine kavuşanlar vardı ama eminim ki kaybettiklerimizin ruhu bizimleydi. Turgut Koloğlu ile eskileri yad ederken Orhan Ayhan, arayıp “kalbim sizinle” dedi. Tele konferans yapan AIBA hakemimiz Ali Hasetçi de selamlarını bildirdi. Meğer ne kadar özlemişiz. 
 
CEMAL ÖNER’E ONUR PLAKETİ
Bahçeşehir Gölet Balık Lokantası’ndaki o duygu yüklü kahvaltıda unutulmaz maçları konuştuk sanki yeni bitmiş gibi… 
Dünya, Avrupa şampiyonu Rus Alexsandrof’u deviren Cemal Öner’in Macaristan Budapeşte’deki Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Finli Eskelinen’e kaybettiği maç yeniden canlandı gözümde.
Efsane boksörler kahvaltıda buluştu, Boksun altın çağı başlıyor
BİR KASK BU KADAR MI ÖNEMLİ
Madalya umudumuz Eyüp Can’ın elenmesi kafilemizdekileri çok üzmüştü. Ancak 54 kilodaki Cemal Öner, Sovyet rakibi Dünya ve Avrupa Şampiyonu Alexandrov'u perişan etti ve hüznün yerini bu defa büyük sevinç aldı. 
Federasyon Başkanı Metin Ünüvar ve Yönetim Kurulu Üyesi Suudi Topal ile Budapeşte’deki Stat Otel’in kafetaryasında tebrikleri kabul ediyorduk. Hollanda ve Yugoslavya Boks Federasyonu Başkanları, Ünüvar’a, “Siz, kimi yendiğinizin farkında mısınız?” diye sordu. Başkanımız Ünüvar da, “Peki siz Cemal Öner’in kim olduğunu biliyor musunuz? Artık dünya yeni şampiyonunu tanısın” diye karşılık verdi. 
Bu sözler, Macar basınında manşet oldu. Macaristan televizyonunun dünyaca ünlü spikeri Dezsö Dobor beni arayıp, Cemal ile bir röportaj yapmak istediğini söyledi. Final sonrası, diye anlaştık. 
Ne var ki; beklenen röportaj gerçekleşemedi, çünkü okyanusu geçen Öner, tarihe geçecek ibretlik bir kask yanlışı yüzünden daha önce iki defa yendiği Finli Jarmo Eskelinen’e derede beyaz bayrak açmak zorunda kaldı. 
Sovyet maçında kaşı açılan Öner’in yarı finalde kaşının daha da açılmaması için köşesine çıkan Milli Takım hocaları kask takmasını tavsiye etti. Fakat kask bir boy büyüktü ve Cemal’in başına oturmuyordu, her hamlesinde öne doğru düşüyor ve Öner’in gözlerini kapatıyor, hareketlerini sınırlıyordu. Bulgar hakem, kaskı değiştirmesi için Cemal’i ikide bir köşeye gönderse de elde ikinci bir kask yoktu ve palyatif yollalarla, pamuk ve sargı bezleriyle sözde onardıkları kaskla oynamaya mecbur ettiler, Öner’i. 
…Ve, maalesef Cemal Öner, Avrupa Şampiyonası olacağı bir turnuvada elenerek madalyasız dönmek zorunda kaldı, Macaristan’dan. Yazık oldu. 
Efsane boksörler kahvaltıda buluştu, Boksun altın çağı başlıyor
..VE ONUR KONUKLARI
Kahvaltının onur konukları… Abdullah Tuncer, Abdül Emik, Abdül Kadir Güler, Ahmet Ali Şimşek, Ahmet Berkman, Ahmet Karakoç, Ahmet Özdemir, Ahmet Saltan. Ali Can Ay, Ali İhsan Alp, Ali Osman Dağlı, Arslan Kaya, Aydın Bayır, Cafer Erenler, Cemal Öner, Cemal Yılmaz, Doğan Yıldırım, Fikret Dikmen, Fikret Kaman, Halil İbrahim Gör, Hasan Çolakoğlu, Hasan Rüzgar, Hasan Sarıçiçek, Hasan Yorulmaz, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Arslan, İbrahim Bilgin, İbrahim Çalışkan, İbrahim Şirin, İsmail Tanrıverdi, İsmet Terzi, İzzet Can Tanrıverdi, Kaspar Zakaryan, Kemal Güven, Nazmi Menteş, Lütfü Canbakış, Mehmet Kurumahmut, Mehmet Rıza Güleren, Metin Çakmak, Metin Özkan, Nazmi Menteş, Necmi Akkoyun, Nesim Padak, Nezih Noyan, Niyazi Nurman, Nuri Güleç, Osman Tetik, Ömer Karadeniz, Ömer Lütfi Bilir, Öner Aladağ, Rıza Nurman, Sabahattin Çelik, Sadrettin Kızılkale, Saim Girgin, Sait Sarıbuğday, Salih Çolak, Salih Morgül, Secaettin Şurdum, Selahattin Atasever, Selami Karakelle, Şaban Bıyık, Şaban Kırcı, Şemsettin Yakupoğlu, Timur Gündoğdu, Torun Kuyumcu (Yusufoğlu), Tuncay Sipahi, Turgut Koloğlugil, Ülkü Okan, Ünal Karataş,Ünver Bayram, Vedat Bayram, Vedat Sizgen, Veysel Kizanlı (Web), Yalçın Karatoy, Yasin Uçar, Yenilmez Aydın, Yunus Emre Karabucak (Web), Yusuf Alikan, Zafer Elasan, Zekai Havyar, Zeki KaralıV Ziya Irkın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vedat sizgen 24 Kasım 2022 05:59

Çok güzel bir gün geçirdik bol bol Hasret giderdik bu günü organize edenlere çok teşekkür ediyorum tekrarını en kısa zamanda bekliyorum... saygılar

Gül 23 Kasım 2022 19:55

Tebrikler

Nazmi Menteş 23 Kasım 2022 01:50

Bizleri onore ettiniz, bu güzel yazınız için çok teşekkür ediyorum... var olun... selam ve muhabbetle