Helal olsun!

A -
A +
Sosyal güvence, ülkesinden emin olmak demektir.. Sosyal Güvenlik Sistemi çeşitli sosyal risklerde insanın ihtiyaçlarını karşılayan bir uygulamadır. Ülkelerin kalkınmışlık ve refah düzeyini gösteren millî gelirden daha çok küresel dünyada sosyal güvenliğin kapsamı ve kalitesi büyük önem taşımaktadır. Devletine güvenen insanlar mutlu bir hayat sürer. AK Parti 16 yıldan beri “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düşüncesini düstur edinerek Türkiye’yi gelişmiş ülkeler safına çıkardı. Türkiye sosyal güvenliğe verdiği önemle dünyanın en sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Son 15 yılda sosyal yardımlar 28 kat arttı, harcamaların millî gelire oranı %3’e yükseldi. Sosyal yardım yapılan hane sayısı 3 milyona; faydalanan birey sayısı ise 9.3 milyona çıktı. Sağlık bütçesinin 7.5 kat arttığı bu dönemde cumhuriyet tarihinde ilk defa evde sağlık hizmeti hayata geçirildi. Sosyal yardımlar ve hizmetler için harcanan para 50 milyar lirayı aştı. Bu artış dünya çapında bir rekor. Ülkedeki 80 milyon nüfusun 70 milyonu sosyal güvenlik hizmetinden istifade ediyor. 12 milyon emekli var. 12 milyon eve düzenli yardım yapılıyor. Devlet yılda vatandaşının sağlığı için 61 milyar lira hastane ve ilaç parası ödüyor. 2018 bütçesinde 51 milyarlık sosyal yardım desteği ayrıldı. Bakın bundan kimler yararlanacak? 
Koruyucu ailelere 104 milyon, çocuk ve sevgi evlerine 537 milyon, ev tipi bakım merkezlerine 297 milyon TL verilecek. Hamile kadınların 1.2 milyar liralık hastane faturasını devlet karşılayacak. Ödeme gücü olmayan 9.4 milyon vatandaşın sağlık giderlerini devlet karşılayacak. Bunun için yaklaşık 8.2 milyar lira ödeme yapılacak. 500 bin engelli vatandaşın evde bakımına destek amacıyla 6.4 milyar lira kaynak aktarılacak. 65 yaş üstü vatandaşların, bakıma ihtiyacı olan engellilerin yakınlarına bağlanan aylıklar kapsamında 1.2 milyon vatandaş için 5.9 milyar liralık bütçe ayrıldı. Ekonomik sıkıntı içinde olan yaklaşık 110 bin çocuk ve gencin ailelerinin yanında yetişmelerine imkân sağlayan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için 934 milyon liralık destek sağlanacak. Korunmaya muhtaç çocuklarımızın korunmalarını gerektiren süre içerisinde aile ortamında yetiştirilmeleri amacıyla yürütülen koruyucu aile hizmetleri kapsamında koruyucu ailelere bu yıl 104 milyon TL'lik ödeme yapılacak. Bu yıl 1.2 milyon aileye 571 milyon liralık doğum yardımı yapılacak. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programı kapsamında 894 milyon lira ödenecek. Bu yıl sağlık alanına 127 milyar liralık kaynak aktarılacak. İlaç harcamaları için 29.2 milyar lira, tedavi harcamaları için 54.2 milyar lira, aile hekimliği için 6.9 milyar lira, aşı faaliyetlerine 893 milyon aktarılacak. Bu yıl 94 hastane inşaatı tamamlanarak, tıbbi donanımları ile beraber 17 bin 500 yeni yatak hizmete alınacak, 6 adet yeni şehir hastanesi hizmete açılacak. Şimdi anladınız mı; AK Partinin neden halkın sevgilisi olduğunu... Kendini milletine hizmetçi eylemiş, böyle bir partiye iktidar verilmez de kime verilir? Al oyumu! Anamın ak sütü gibi helal olsun!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.