Sürpriiizzz!

A -
A +

''Cenk’in etkisiz kaldığı ve Vincent Aboubakar’ın yenilgiyi önlediği bu maçtan Şenol Güneş’in çıkaracağı çok dersler var.''

 

Lawal müthiş vurdu, Fabri çıkardı.    Umut vurdu, top ağlara gitti, ofsayt.    Deniz vurdu, Atiba çizgiden çıkardı.    Tamamı Kayseri pozisyonu… 
“Ligin en iyi top oynayan takımı” diye herkesin ittifak ettiği Beşiktaş’a karşı ve Vodafone Arena’da!
Ne oluyor yahu?
Beşiktaş’ın efsanelerinden Sergen Yalçın ve yeni transferlerle bambaşka bir kimliğe bürünmüş olan Kayserispor, Arena’da sürpriz mi yapacaktı?
Düşünün ki, açık ara lider Beşiktaş’ın net gol vuruşu 40. dakikada Aboubakar’dan geldi,  onu da kaleci Ali Ahamada çıkardı.
Ha, Beşiktaş’ın mücadelesine söyleyecek bir şey yoktu; Kayserispor Beşiktaş’a ayak uydurmuş ve bu da müthiş hızlı bir oyun çıkarmıştı ortaya… 
Cüneyt Çakır devre bitti diye düdük çaldığında inanamadığım için saate baktım.
Nasıl geçmiş 45 dakika…

KAYSERİ PUANI HAK ETTİ
İkinci yarı da aynı tempo ile başladı.
Beşiktaş gol için zamanın daraldığının farkında olarak maçı hemen rakip ceza sahasına yıktı. 
On bir Kayserili savunmadayken, bir karambol, bir Aboubakar vuruşu, 1-0…
Ama cesur Kayseri oyunu gol vadediyordu; 8 dakika sonra sol kanattan bindiren Erkan Kaş’ın yerden öldürücü kesmesine Umut Bulut dokunup dengeyi sağladı.
Gökhan Gönül ve Quaresma’nın cezalarına, uzun süre sakat oynayıp sonra pes eden Marcelo’nun çıkışı da eklenince Beşiktaş’ın -özellikle defans bloğunun- dengesi bozuldu.
Beck’in ileride kaldığı, Mitroviç’in ortalarda görünmediği ve o bölgede bulunan Adriano’nun müdahale edemediği bu gol sonrası Kayseri daha da iştahlandı.
Tam da, “Beşiktaş şampiyon olamazsa, Kayseri küme düşerse... ikisine de yazık olur…” diye düşünürken ikinci Kayseri golü geldi gol…
Cenk’in bu kadar etkisiz kaldığı ve Vincent Aboubakar’ın yenilgiyi önlediği bu maçtan Şenol Güneş’in çıkaracağı çok dersler var.

MAÇIN ADAMI

Aboubakar

Kamerunlu golcü iki nefis şutla Beşiktaş’ın yenilmesini önledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.