Aatıf girdi, iş değişti

A -
A +

Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba sezonunda Beşiktaş şampiyon olmuştu; G.Birliği’nin efsane başkanı İlhan Cavcav sezonunda ise G.Birliği küme düşecek galiba…

Ozan Tufan golü attı, bendeniz Fenerbahçe’nin galibiyetini yazmaya oturdum. Ki, 20 dakika gibi bir süre vardı henüz. 
Çünkü 10 kişilik Gençlerbirliği’nin dünkü görüntüsü ile maçı çevirmesi söz konusu olamazdı. 
Buna geleceğiz.
Fenerbahçe’ye bakalım.
 
Giuliano ve Soldado gibi iki kaliteli ismin on bire girmesiyle oyun kalitesi de artan Fenerbahçe’nin ilk galibiyetle bu maçta tanışacağı görüntüsü vardı.
Hakemin başlama düdüğüyle birlikte maçı rakip sahaya yıkan Fenerbahçe, topu ayağında tutuyordu ama ilk yarı bitimine kadar kaleye isabetli şutu yoktu!
Kalabalık Gençlerbirliği savunmacıları neredeyse kaleciyle aynı hizada kalelerini korumaya çalıştığı için, Giuliano ve Soldado için “arkasına sarkılacak bir defans” söz konusu olmadı. 
İkiye birlerle, sıfıra inerek ya da ceza sahasına doldurulan toplarla bu duvarı aşmaya çalışan Fenerbahçe, Valbuena’nın ortasında golü buldu. 
Buldu da Skrtel’in Ahmet İlhan’a kontrolsüz girişi, bu maçta golü şansa ve Rantie’ye atılacak uzun toplara kalmış olan Gençlerbirliği’ne gün doğdu. 
 
Skora denge geldi ama sahadaki oyuncuların sayısal dengesi bozuldu.  
Biraz ağır bir kararla ev sahibi takım eksik kalınca, zaten maçın kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe için galibiyet “kaçınılmaz oldu.”
 
Fenerbahçe’yi “ligde tutan” bu maçta, ceza sahasında etkili olmak için Aatıf’ın oyuna girmesi gerekiyormuş. Faslı futbolcu oyuna dahil olduktan sonra pozisyon ve galibiyet golünü buldular.
 
Süleyman Seba sezonunda Beşiktaş şampiyon oldu, İlhan Cavcav sezonunda Gençlerbirliği küme düşecek galiba…
 
MAÇIN ADAMI: Aatıf Chahechouhe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.