Buna derbi demeyelim, ha?

A -
A +

Var mısınız? Derbi maçı olmaktan çıkıp, sanayide öğle yemeği arasında öylesine oynanan bu maçı tarihten silelim!

¥ Futbolcular benzinsiz arabayı ite ite yürütmeye çalıştı. “Dünya derbisi” değil Seyrantepe Sanayi Sitesi maçı gibiydi. Ev sahibi avantajı buhar olmuş, deplasman korkusu tarafsız saha maçına dönmüştü.
¥ “Seyirci gazıyla” oynamaya alışmış futbolcuların profesyonellik derecesini de görmüş olduk. Başta Falcao olmak üzere, Belhanda, hatta Onyekuru… Öbür yanda Boateng, Elneny… Sahada yürüdüler resmen.
¥ Hakemle aynı yaştaki 37’lik Atiba’dan biraz ibret alır insan… İyiler de vardı şüphesiz; Atiba ile birlikte N'Koudou, Gökhan, Boyd, Ruiz… Galatasaray’da Donk, Seri, Saracchi, Lemina, Mariano…
¥ Devrede Ömer’in girmesiyle biraz daha atak sayısını arttıran ev sahibi, kendi gol fırsatları dışında, önce Karius, sonra Caner’in ikramlarını da acemice harcadı.
¥ Beşiktaş’ta ise gole en yakın adam N'Koudou idi. Fransız oyuncu iki kez Muslera ile burun buruna kaldı ama tecrübeli eldivene takıldı.
¥ Sergen Hoca, sakatlanan Gökhan Gönül’ün yerine Lens’i sahaya sürerken ne düşündü, onu anlamadım açıkçası… Futbolu unutmuş Hollandalı yerine Roco veya Necip daha iyi kullanırdı sağ çizgiyi.
¥ Gündüz Trabzon - Başakşehir, akşam Galatasaray - Beşiktaş... Şampiyonluk adayları haftayı 1'er puanla geçmiş oluyor. Puan durumunda yaprak kıpırdamadığına göre zirveyi bay geçmiş sayabiliriz.
¥ Hakem Dr. Abdülkadir Bitigen, dünkü yönetimi ile “derbi havuzu hakemleri” arasına girmiştir. Seyircisiz maç bir tek ona yaradı belki de…

MAÇIN ADAMI: Kevin N'Koudou 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.