Dolduruşa gelen börek tarifi | Dolduruşa gelen börek nasıl yapılır?

Adı gibi dolduruşa gelen börek damak çatlatıyor. Dolu dolu malzemesiyle adeta bağımlısı yapan bu böreği hazırlamak için püf noktaları bilmelisiniz. Peki dolduruşa gelen börek nasıl yapılır?

- Güncelleme Tarihi:
Dolduruşa gelen börek tarifi | Dolduruşa gelen börek nasıl yapılır?
Yemek|Editör: Mücahit Dere

Dolduruşa gelen börek adı gibi dolu dolu malzemelerle hazırlanıyor. Ev hanımları bu böreği ıspanaklı ya da patatesli olarak hazırlıyor. Çok sevilen ve kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan dolduruşa gelen börek tarifini sizler için hazırladık. İşte detaylar…

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolduruşa gelen börek tarifi | Dolduruşa gelen börek nasıl yapılır?

İç Harcı İçin (Doldurulacak Malzemeler):

  • 200 gram kıyma veya beyaz peynir (isteğe bağlı)
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)

Dolduruşa gelen börek tarifi | Dolduruşa gelen börek nasıl yapılır?

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta (çırpılmış)
  • Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Öncelikle hamur için un ve tuz karıştırılır. Ardından sıvı yağ ve su eklenir. Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  2. Hamuru 6-8 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak beze haline getirin.
  3. Bezenin her birini ince bir yufka gibi açın. Bu işlemi tezgah üzerinde un serperek yapabilirsiniz.
  4. İç harcı hazırlamak için soğanı ince ince doğrayın. Yeşil biberi de küçük küçük doğrayın.
  5. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. İçine doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı veya beyaz peyniri ekleyin (tercihinize bağlıdır). İsteğe bağlı olarak baharatları ekleyin ve malzemeler iyice karışana kadar pişirin.
  6. Hazırlanan iç harcı, açtığınız yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayın. Her bir yufkayı rulo şeklinde sarın.
  7. Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında börekler altın rengini alana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sürebilir.
  10. Börekler fırından çıktıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin ve servis edin.

Dolduruşa gelen börek, çay saatlerinizde veya hafif bir öğün olarak tercih edebileceğiniz lezzetli bir seçenektir. İç harcını kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ellerinnize sağlık çok güzel görünüyor afiyet olsun yiyenlere inşallah 27 Ekim 2023 11:07

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor afiyet olsun yiyenlere inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...