Yemek - Yemek
31 Temmuz 2023 - 15:22

Ali Nazik yaparken bir püf noktası var… Uyguladığınızda etler lokum gibi oluyor

Ali Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir yemek. Saray mutfağından günümüze gelen bu lezzet, birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde mükemmel oluyor.
Yemek - Yemek
27 Temmuz 2023 - 10:53

İçinizi ferahlatacak lezzetli serinlik! Starbucks’ın en meşhur içeceği “Cool Lime” tarifi

Starbucks’ın içi ferahlatan ve lezzetli içeceklerinden birisi olan “cool lime” içeceğinin, evde ve neredeyse hiç para vermeden yapabileceğiniz harika tarifi…
Yemek - Yemek
24 Temmuz 2023 - 16:13

Tavuk pirzola pişirirken denemeniz gereken teknik! Dışı çıtır çıtır içi ise lokum gibi oluyor

Çıtır çıtır kızaran tavuk pirzolaya kimse hayır diyemez… Hem lezzeti hem de görünümü ile efsane olan bu tarifi hazırlamak için birkaç püf noktası gerekiyor.
Yemek - Yemek
23 Temmuz 2023 - 11:03

Efsane dönerciden Elon Musk'a davet: Almanya'ya değil Türkiye'ye gel

Dünyada en ikonik ve efsane restoranların yer aldığı listede 46. sırada yer alan Uludağ Kebapçısı, Twitter ve SpaceX'in sahibi fenomen iş adamı Elon Musk'a seslendi. Elon Musk’ın favori yemeğinin ‘döner kebap’ olduğunu öğrendiklerini ifade eden restoran sahibi, “Ancak Almanya’da gittiği restoran yıkılmış, çok üzülmüş. Türkiye’ye gelirse onu memnun ederiz. Oradaki yediği kebabı aratmayız" dedi.
Yemek - Yemek
18 Temmuz 2023 - 14:44

Biber dolmasının püf noktasını birçok kişi bilmiyor! Pirinçler asla diri kalmayacak

Pratik biber dolması tarifi ile evde hazırladığınız güzel sofraya lezzet katabilirsiniz. Üstelik bu tarifi uygulayınca pirinçler asla diri kalmıyor.
Yemek - Yemek
17 Temmuz 2023 - 17:35

Her yemeğin yanına yakışıyor! Nohut salatasından yiyen tüm gün acıkmıyor

Nohut, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir baklagil. Faydaları saymakla bitmeyen bu besinin salatası da çok lezzetli. Üstelik tüm gün tok tutuyor, acıktırmıyor. Diyet yapanlar için çok ideal.
Yemek - Yemek
14 Temmuz 2023 - 15:54

Soğuk çorbanın püf noktası… Kıvamı şaşmıyor, buz gibi lezzetiyle iç ferahlatıyor

Yaz günlerinin kurtarıcısı soğuk çorbalar, sıcak havalarda kaşık kaşık yiyenlerin içini serinletiyor. Üstelik çok pratik ve her öğünde tüketilebilir. Ancak yaparken bir püf noktası var…
Yemek - Yemek
12 Temmuz 2023 - 17:08

Püf noktaları ile aşure yapımı… İlk kez yapacaklar bile zorlanmayacak!

Muharrem ayının gelmesi ile bolluğun ve bereketin simgesi olan aşurelerde mutfaklarda yerini almaya hazırlanıyor. İlk defa aşure yapacakların bile rahatlıkla yapabileceği aşure tarifini ve püf noktalarını sizler için derledik.
Yemek - Yemek
12 Temmuz 2023 - 16:04

Kurumuyor ve sertleşmiyor… Bu tarifle evde yapılan çiğ köfte ustalara taş çıkartıyor

Çiğ köfteyi saatlerce yoğrulan ve uğraş isteyen bir lezzet olarak biliyoruz. Ancak bu tarifle evde etsiz çiğ köfte yapmak kolaylaşıyor.
Yemek - Yemek
10 Temmuz 2023 - 11:46

Tencerede sufle tarifi… 10 dakikada yapılıyor, kıvamı ustalara taş çıkartıyor

10 dakikada pişiyor, her kaşıkta damağınıza lezzet şöleni yaşatıyor. Neden mi bahsediyoruz? Enfes kıvamıyla hızlıca hazırlanan tencerede sufleden. Çayınızı koyup yapımına başlayın, demlenene kadar hazır olacak bile!
Yemek - Yemek
04 Temmuz 2023 - 17:27

‘Anne köftesi’ yapmanın sırrı… İçine bir miktar ekleyin, lezzeti ustaları bile kıskandıracak

İzmir’den İnegöl’e, Akçaabat’tan Kahramanmaraş’a her yörenin çeşit çeşit köftesi var. Ancak ‘anne köftesi’ hepsinden bir adım önde. Peki, püf noktası ne dersiniz? Bilmeniz gerekenleri adam adım sıraladık.
Yemek - Yemek
03 Temmuz 2023 - 17:25

Günlerce tazeliğini koruyor… 12 yıllık ustası sırrını verdi

Kilis mutfağına ait ‘cennet çamuru’ tatlısı, mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Çok fazla talep gören bu tatlının nasıl hazırlandığını ustası açıkladı.
Yemek - Yemek
03 Temmuz 2023 - 11:32

Karnıyarık yaparken mutlaka uygulayın! Patlıcanlar ne kararıyor ne acılaşıyor

Yaz patlıcanıyla yapılan karnıyarık bir başka. Kıymalı harçla buluşan patlıcanlar fırına giriyor, ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Yanına pilav ve cacıkla da harika bir akşam menüsü oluyor. Üstelik bu tarif birebir uygulandığında patlıcan ne acılaşıyor ne de kararıyor.
Yemek - Yemek
02 Temmuz 2023 - 12:43

Kavurma yerken diyetinizi bozmayın! İşte kilo aldırmayan kavurma tarifleri

Kavurma yemeden yapamıyorum fakat diyetimi de bozamam diyenlerdenseniz bu haberimiz sizin için. İşte hem gönül rahatlığı ile kavurma yiyebileceğiniz hem de diyetinizi bozmayacak kavurma tarifleri…
Yemek - Yemek
27 Haziran 2023 - 16:31

Bayram için çok pratik: Dışı yumuşacık oluyor, içinden çikolata fışkırıyor!

İçi bol çikolata, dışı incecik hamur… Zahmetli gibi görünse de aslında çok pratik. İzmir’e gidip meşhur bomba tatlısını yiyemeyenler için bu lezzeti evinize getirdik. İşte püf noktalarıyla ‘İzmir bomba’ kurabiyesi tarifi…
Yemek - Yemek
26 Haziran 2023 - 14:11

Eskiden bayramlarda çokça yapılırdı... Yeni neslin hiç bilmediği lömbedek tatlısının tarifi

Neredeyse her evde bulunan malzemelerle yapılan ‘lömbedek tatlısı’ pratik bir şekilde hazırlanıyor. Sunumu şık, lezzeti enfes bu tatlı favoriniz olacak.
Yemek - Yemek
24 Haziran 2023 - 11:20

Kahvaltının yıldızı… Leziz salçalı sosis için tek bir püf noktası var

Kahvaltı etmeye bayılan, hele ki hafta sonları hazırlanan sofralarda mükemmel lezzetler arayanlar için şahane bir tarifimiz var: Salçalı sosis!
Yemek - Yemek
15 Haziran 2023 - 17:30

Karaciğeri yenileyen ‘Ege usulü enginar dolması!’ Tek bir püf noktası var…

Sağlıklı ve lezzet dolu enginarın dolması da harika! Karaciğeri yenileyen, kandaki şeker oranını dengeleyen, kolesterolü düşüren sebzenin bir de bu tarifini deneyin: İşte karşınızda mükemmel tadıyla ‘Ege usulü enginar dolması!’
Yemek - Yemek
14 Haziran 2023 - 11:55

Tek lokmada iki lezzet! Pamuk gibi kabarıyor, asla sönmüyor

Görüntüsü uzun uzun uğraşılmış gibi duran zebra kekin yapılışı aslında zor değil. Birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde renkler birbirine geçmiyor, dokusu da pamuk gibi yumuşacık oluyor.
Yemek - Yemek
10 Haziran 2023 - 17:03

Karpuz çorbasıyla serinlemek garanti! Şaşıracak ama tadına bayılacaksınız

Yaz aylarının sevilen lezzeti karpuzun lezzeti malum. Peki ya karpuz çorbasını hiç denediniz mi? Sağlık deposu olan ve serinleten bu lezzeti kendi kabuğunun içinde servis ederek efsane bir sunum elde etmeniz mümkün.
Yemek - Yemek
09 Haziran 2023 - 16:11

Yaz sıcaklarına leziz çözüm! Hem serinleyecek hem de bu tarifi çok seveceksiniz

Sıcak günlerde insanlar serinlemek için farklı yöntemlere başvurur. Daha ince kıyafetler giyer, daha fazla soğuk ürün tüketir, sıcak olanlardan uzak durur. Kahve sevenler için ise yaz ayları bu eşsiz yoğun tada bir süre için veda etmek anlamına gelir. Ancak buzlu kahve sayesinde bu vedaya gerek kalmaz.
Başa Dön Sona Git