Yemek - Yemek
06 Haziran 2023 - 10:36

1000 yıllık lezzet! Tadıyla damak çatlatıyor, püf noktası buymuş...

Sivas mutfağının en özel lezzetlerinden biri: Divriği pilavı. Bayram, düğün gibi günlerde ikram edilen bu pilav, lezzetiyle damak çatlatıyor. Doyurucu ve farklı olan bu pilavın tanıtılması için çaba sarf ediliyor.
Yemek - Yemek
05 Haziran 2023 - 16:56

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Sofraya buyur edilecek lezzetli tarifler kişinin göz zevkine hitap ederken midesini de şenlendirmelidir. Yemeğinin tadı ayrı, çorbasının lezzeti başka olan yeşil mercimek aynı zamanda yoğurtlu yeşil mercimek salatası olarak da tabakları doldurur.
Yemek - Yemek
05 Haziran 2023 - 16:54

Pamuk gibi yumuşacık pişi… Kıymalı harç başka bir lezzet katıyor

‘Hamur kızartması’ , ‘lokma’, ‘kolaç’ gibi isimlerle bilinen pişi, günün her öğününe lezzet katıyor. Kıymalı harçla yapılan pişinin tadı ise daha bir başka oluyor.
Yemek - Yemek
04 Haziran 2023 - 10:43

15 dakikada hazır hale geliyor! Meksika’nın enfes lezzetini yapmak çok basit

Meksikalılara özgü köri baharatının lezzeti tortilla hamurunun yumuşaklığı ile sofralara taşınıyor. Tavuk ile harmanlanmış alışılmışın dışında bir börek tarifi için baharatlı ve lezzetli bu özel lezzet sofralarda sevilerek tüketilecek.
Yemek - Yemek
02 Haziran 2023 - 12:51

Patlıcan kebabının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo! Patlıcanlar asla kararmıyor

Patlıcan her yemeğe lezzet katıyor ancak kebabının yeri bir başka. Yanında tane tane yapılan pilav ve bol köpüklü ayranla tadına doyun olmuyor. Patlıcan kebabı yaparken lezzetini artıran bir tarifimiz ve püf noktalarımız var.
Yemek - Yemek
01 Haziran 2023 - 10:24

Damaklar bayram edecek! Asla dağılmayan çılbır tarifi…

Kimi zaten sabah kahvaltılarında sofraları şenlendiren, kimi zamansa akşam yemeğinde yoğurtla afiyetle yenen çılbırın tarifi çok pratik. Bu kurtarıcı lezzeti hazırlamak için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor.
Yemek - Yemek
31 Mayıs 2023 - 14:40

Airfryer'da çıtır çıtır tavuk tarifi! Daha lezzetlisi ve pratiği zor bulunur!

Airfryer'da çıtır çıtır tavuk yapmak hiç bu kadar kolay olmadı! Hem çok lezzetli hem de çok pratik bu tarifi mutlaka deneyin! Airfryerda çıtır tavuk tarifi ve nasıl yapılır konusuna gelin birlikte bakalım.
Yemek - Yemek
31 Mayıs 2023 - 12:44

Kışlık konserve hazırlarken ölümcül tehlikeye dikkat! Aşçılar uyarıyor...

Kışa hazırlık için konserveler büyük bir önem taşıyor. Yazın lezzetli mi lezzetli domates konservesi ve kışlık konserveler yaparken gözden kaçan ufak detaylar ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. İşte uzmanlardan "Konserveler nasıl saklanır, bozuk konserve nasıl anlaşılır?" sorularına madde madde yanıtlar...
Yemek - Yemek
30 Mayıs 2023 - 14:29

Airfryerda fırın makarna olur mu demeyin! Tarifi deneyen tekrar tekrar yapıyor!

Airfryer için hangi tarifler denenmedi ki! Et ve sebze yemeklerindeki başarısıyla mutfaklardan eksik olmayan airfryerda hamur işleri, sulu yemekler ve daha birçok yemek yapıldı. Bugün ise yazının detaylarında "Airfryerda fırın makarna nasıl yapılır, tarifi ne, malzemeleri neler?" sorularının yanıtını sizlerle paylaşacağız.
Yemek - Yemek
23 Mayıs 2023 - 11:54

Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, 1920'den bu yana Fransa’nın başkentinde faaliyet gösteren Ferrandi'de Hatay kentine özgü lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
Yemek - Yemek
22 Mayıs 2023 - 17:19

Adı beyran herkes bu tarife hayran… Bir tabak yiyen bir daha vazgeçmez bu tattan

Gaziantep’in sevilen lezzetlerinden biri olan beyran, nefis etli bir çorba. İçindeki sarımsak ve pulbiber vücudu dinçleştiriyor. Faydasıyla şifa dağıtan bu çorbanın hazırlanışı sanıldığı kadar zor değil.
Yemek - Yemek
22 Mayıs 2023 - 13:54

Yumurtayı bir de böyle deneyin… Tam istediğiniz gibi kayısı kıvamında oluyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü. Bu öğünün vazgeçilmezi ise sağlık deposu yumurta. Her hali nefis ama kayısı kıvamında olan bambaşka. Peki, kayısı kıvamında yumurta için haşlama süresi kaç dakika olmalı?
Yemek - Yemek
20 Mayıs 2023 - 17:40

Dumanı üstünde tüten kumpir tarifinin püf noktasıymış! İşin ustaları hep saklıyordu...

Dışarda yediğiniz mükemmel kumpir lezzetini sofranıza taşımak sandığınızdan daha kolay. Üstelik damak tadınıza göre içine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.
Yemek - Yemek
17 Mayıs 2023 - 12:23

Toprak kapta güveç tarifi… Sebzeler dağılmıyor, eti lokum gibi pişiyor

Toprak kapta yapılan güvecin tadına doyum olmuyor, hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. Sebzeleri usul usul pişiyor, eti tel tel dağılıyor.
Yemek - Yemek
16 Mayıs 2023 - 17:31

Birbirine asla yapışmıyor… Şef gibi spagetti yapmanın sırrı ortaya çıktı

Makarna tarifleri arasında baş sıralarda yer alan spagettiyi çoluk çocuk herkes bayılarak yiyor. Çeşit çeşit sosuyla lezzeti ikiye katlanıyor. İşte karşınızda severek tüketeceğiniz, birbirine yapışmayan spagettinin tarifi ve püf noktaları…
Yemek - Yemek
16 Mayıs 2023 - 14:58

Sadece 15 dakikada hazırlanıyor! Brownili helva tarifinin bağımlısı olacaksınız

Bu tarifi bir kez tadan lezzetine doyamıyor bir tabak yiyen bir kez daha istiyor. Yedikçe yediren 15 dakikada hazır pratik Brownili Un Helvası tarifi yeni bir soluk getirecek.
Yemek - Yemek
16 Mayıs 2023 - 11:03

Kıtır kıtır bakla yapmanın sırrı buymuş… Rengini kaybetmiyor, asla erimiyor

Bahar aylarının sevilen sebzesi bakla, mevsiminin kısa olmasından ötürü pek kıymetli. Zeytinyağlısı nefis oluyor. Üstelik bu püf noktalarıyla sevene de sevmeyene de tabak tabak yedirtiyor.
Yemek - Yemek
10 Mayıs 2023 - 10:03

Menemen için damak çatlatan tüyo… Bol sulu oluyor, rengi kaybolmuyor

Menemen, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden. Hem pratik hem ekonomik olan bu lezzeti kimi soğanlı kimi soğansız seviyor. Menemen yaparken bol sulu kalmasını sağlamak için ise birkaç püf nokta yetiyor.
Yemek - Yemek
04 Mayıs 2023 - 15:10

Kaşıktan tane tane dökülüyor… Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı buymuş

Bulgur pilavı, birçok yemeğin olmazsa olmaz eşlikçisi. Tavuk, köfte, kebap gibi yemeklerle bulgur pilavı ayrı güzel. Peki, püf noktası ne dersiniz? Mutlaka bir kenara not alın, sırrını açıklıyoruz.
Yemek - Yemek
03 Mayıs 2023 - 16:29

Eklediğiniz tek malzeme tadını değiştiriyor… Ustalarına taş çıkartacak tarif

Dışarıda yediğiniz hamburger lezzetini evinize taşımak aslında zor değil. Çünkü enfes ev yapımı hamburger için şef olmanıza gerek yok, birkaç püf noktası bilmeniz yetiyor.
Yemek - Yemek
02 Mayıs 2023 - 12:23

Gelinim mutfakta programıyla ünlendi… Dolgulu tavuğun püf noktası

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da yapılan dolgulu tavuk tarifi en çok merak edilenler arasına girdi. Peki, dolgulu tavuk nasıl yapılır? İşte malzemeler, hazırlanışı ve püf noktaları…
Başa Dön Sona Git