Klasik tarhana çorbasından çok farklı! Evi mis gibi kokutan beyaz tarhana çorbasının tarifi
Hastalara şifasıyla nam salan tarhana çorbasını bir de beyaz deneyin
- Güncelleme Tarihi:

Tarhana çorbası nesillerdir şifa vermesiyle bilinir. Özellikle kışın afiyetle tüketilen tarhana çorbasının en güzeli ise Uşak’ta yapılır. İç Anadolu Bölgesi’ne ait olan tarhana, pul biber ve diğer baharatlarla yapıldığında ise nefis bir tada kavuşur. Özellikle köylü kadınlar tarhana çorbasını çok lezzetli yapar.
BEYAZ TARHANANIN BAĞIMLISI OLACAKSINIZ
nefisyemektarifleri.com’da yer alan tarife göre beyaz tarhana yapmak için yoğurt eklemek gerekiyor.
İşte beyaz tarhana çorbası tarifi:
- 1 kase beyaz tarhana
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
Üzerine;
- Tereyağı ve nane
Tam kıvamında tarhana çorbası yapımı:
- Beyaz tarhanayı önceki günden suda bekletin.
- Ertesi gün tahta kaşıkla ezin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık yarım saat pişirin.
- Piştikten sonra nohutu ekleyin.
- En son yoğurdu çorbanın suyuyla ılık hale getirerek yavaş yavaş ilave edin. 5 dk daha pişirin.
- Ocaktan alın. Tereyağını eritin ve naneyi de ekleyerek çorbanın üzerine dökün. Afiyetler olsun.
NOT: Bazı beyaz tarhana çorbası tariflerinde süt de kullanılabiliyor. Bazı tariflerde çorbanın daha kremsi bir kıvam alması için süt veya yağ eklenir. Bu adımı tercihinize göre uygulayabilirsiniz.
Derleme: turkiyegazetesi.com.tr
Kaynak:
nefisyemektarifleri.com