Patatesleri çıtır yapmak için eklemek hataymış: Siz de soğuk suda bekletip sirke mi ekliyorsunuz?

Patates kızartmasını çıtırlaştırmak için eklediğimiz malzeme aslında hataymış. Siz de kızartmadan önce patatesleri soğuk suda bekletip sirke mi döküyorsunuz?

- Güncelleme Tarihi:
Patatesleri çıtır yapmak için eklemek hataymış: Siz de soğuk suda bekletip sirke mi ekliyorsunuz?
Yemek|Editör: Mücahit Dere

Patates doyuruculuğu ve besleyiciliyle biliniyor. Günün sabah vakitlerinde tüketilen patatesler neredeyse tüm gün sizi tok tutabilir. Bünyesinde barındırdığı yoğun nişasta bakımından da aşırı tüketildiğinde zararlı olan patatesleri tıpkı dönerci ve patsocuların ki gibi çıtır çıtır patates kızartması yapmak mümkün. İşte nefis patates kızartması tarifi:

Püf noktasıyla nefis patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:

- 4 büyük patates

- Sıvı yağ (kızartma yapmak için kullanılacak yağ, ayçiçeği yağı veya mısır yağı tercih edilir)

- Tuz

- İsteğe bağlı baharatlar (örneğin, biber, kekik, sarımsak tozu, tatlı kırmızı biber)

Patatesleri çıtır yapmak için eklemek hataymış: Siz de soğuk suda bekletip sirke mi ekliyorsunuz?

PÜF NOKTA: Patates kızartmasının çıtır olması için soğuk suda bekleterek sirke eklemek yerine başka bir püf nokta var. Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. Ardından patatesleri bu karışımın içine yatırarak yarım saat bekletin. 

Yapılışı:

  1. Patatesleri Hazırlayın:

   - Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. İstediğiniz şekle kesin. Genellikle ince şeritler veya kalın dilimler tercih edilir. Daha ince kesilenler daha çıtır kızartmalar elde etmenizi sağlar.

  1. Patatesleri Yıkayın:

   - Kesilen patatesleri soğuk suyla yıkayın ve suyun içinde birkaç dakika bekletin. Bu, fazla nişastanın atılmasına yardımcı olur ve daha çıtır kızartmalar elde etmenizi sağlar.

  1. Kurulayın:

   - Patatesleri iyice kurulayın. Islak patatesleri yağda kızartmak, tehlikeli sıcaklık dalgalanmalarına neden olabilir.

  1. Kızartma İçin Yağı Isıtın:

   - Sıvı yağı derin bir tavada veya kızartma makinesinde 175-180 dereceye kadar ısıtın.

  1. Patatesleri Kızartın:

   - Patatesleri önce az miktarda kızgın yağda ön kızartma yapın. Bu, patatesin içini pişirmeye yardımcı olur.

   - Ön kızartma işlemi bittikten sonra patatesleri yağdan çıkarın ve bir kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağı emmesini sağlayın.

Patatesleri çıtır yapmak için eklemek hataymış: Siz de soğuk suda bekletip sirke mi ekliyorsunuz?

   - Sonra patatesleri tekrar kızgın yağa koyarak altın rengi olana kadar kızartın. Her iki tarafını da eşit şekilde pişirin.

  1. Tuz ve Baharat Ekleyin:

   - Sıcakken tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyin ve karıştırın. Tuz, patatesin tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Servis Edin:

   - Patates kızartmalarını kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağı emmesine izin verin. Ardından sıcak servis yapın.

Patates kızartması en iyi taze olarak tüketilir. İsterseniz mayonez, ketçap, yoğurtlu sos veya favori sosunuzla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...