Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız nereli, kaç yaşında?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti? Taylan Yıldız kaç yaşında, nereli? Taylan Yıldız mevcut mesleği nedir, evli mi? Taylan Yıldız vaatleri nedir? İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız hayatı ve biyografisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız kimdir? İYİ Parti'den neden istifa etti? Taylan Yıldız kaç yaşında, nereli? 

TAYLAN YILDIZ KİMDİR?

Taylan Yıldız, 1980 yılında Ankara'da doğdu. İzmir Fen Lisesi'nde eğitimine devam ederken 'Soma Termik Santrali'nde atık küllerin içindeki yanmamış kömürlerin geri kazanımı ve kül dağlarının çevresel etkileri' konulu projesi master düzeyinde bir çalışma olarak gösterildi. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü onur derecesinde tamamladı. Lisansüstü eğitimini Massauchusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisansını, Stanford Üniversitesi İşletme Doktorası Pazarlama programında tam burslu olarak doktorasını tamamladı. Doktora programı sonrası 10 yıl boyunca Google'a reklam en fazla reklam veren şirketlere danışmanlık yaptı.

Taylan Yıldız'ın siyasi hayata girişi 2017 yılında Meral Akşener'in çağrısı üzerine gerçekleşti. İYİ Parti'nin kuruluşunda yer aldı ve kurucu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye'yi Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nde temsil etti. 2019-2023 yılları arasında İBB Meclis üyeliği yaptı. 2020 yılında İstanbul'da metroda internet hizmeti verilmesi için çalışmalar yaparken sosyal medya platformlarında "internetçi abi" lakabıyla anılmaya başlandı. 15 Mart 2023 tarihinde Sarıyer ve İBB Meclis üyeliklerinden istifa ederek Milletvekili aday adayı olan Taylan Yıldız, 2023 genel seçimlerinden sonra kurucusu olduğu İYİ Parti'den istifa etti. İstifa sebebinin ise kişisel değil sistemsel olduğunu belirten Taylan Yıldız, 31 Mart 2024 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı olduğunu duyurdu. Seçim çalışmalarına devam eden Taylan Yıldız, "Yarınını seç" sloganıyla yola çıktı. İstanbul için deprem, katılımcı demokrasiyi ve İstanbul'un ekonomisini geliştirmeye dair projeleri bulunuyor. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...